(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
plněná paprika a rajská omáčka
Potřebné ingredience
potřebujeme na papriky: 1kg mletého masa (mix hovězí a vepřový) 4 papriky hrnek rýže vejce cibule, kdo chce i česnek sůl pepř paprika mletá sladká majoránka strouhanka na omáčku rajčatový protlak pomodore bobkový list hřebíček nové koření pepř celý cukr krystal ocet knedlík
Postup přípravy
Nejprve nachystáme směs na plnění, uvaříme hrnek rýže, nemusí být úplně doměkka, poté zcedíme a prolejeme proudem studené vody, zamícháme do mletého masa spolu s vajíčkem (1–2), přidáme cibuli, pro jistotu osmahnu do sklovita na pánvi, koření, sůl a hněteme rukama, pokud je těsto řídké, přidáme strouhanku.
Papriky očistíme, zbavíme stonku, umyjeme a plníme směsí. Naklademe na hluboký plech, nebo sklokeramickou mísu, zalijeme vodou a pečeme půlhodiny přikrytý cca při 220, poté odejmeme přikrývku a pečeme dohotova.
Když dáme papriky do trouby, máme dost času na rajsou omáčku.
Osmahneme čtvrtku cibulky, přidáme mouku, mírně osmehneme jíšku a přidáváme rajčatový protlak, poté zalijeme plechovkou pomodore a zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, 3 hřebíčky a trochu soli. Po provaření cca 15 minut přecedíme omáčku do menšího hrnce (propasírujeme přes kovové sítko), podle potřeb přidáme cukr, ocet a příhušťku (voda a hladká mouka 2 polévkové lžice), někdo to má radši řidčí, tak podle chuti a libosti.
Také je na každém, jestli papriky potom vloží do omáčky, nebo nechá zvlášť.
K paprice a omáčce podáváme knedlík, k samotným paprikám možno připravit bramborovou kaši.
Papriky očistíme, zbavíme stonku, umyjeme a plníme směsí. Naklademe na hluboký plech, nebo sklokeramickou mísu, zalijeme vodou a pečeme půlhodiny přikrytý cca při 220, poté odejmeme přikrývku a pečeme dohotova.
Když dáme papriky do trouby, máme dost času na rajsou omáčku.
Osmahneme čtvrtku cibulky, přidáme mouku, mírně osmehneme jíšku a přidáváme rajčatový protlak, poté zalijeme plechovkou pomodore a zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, 3 hřebíčky a trochu soli. Po provaření cca 15 minut přecedíme omáčku do menšího hrnce (propasírujeme přes kovové sítko), podle potřeb přidáme cukr, ocet a příhušťku (voda a hladká mouka 2 polévkové lžice), někdo to má radši řidčí, tak podle chuti a libosti.
Také je na každém, jestli papriky potom vloží do omáčky, nebo nechá zvlášť.
K paprice a omáčce podáváme knedlík, k samotným paprikám možno připravit bramborovou kaši.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Leonteenka
(upraveno)
22. 5. 2011, 9:09
Rajskou si dělám svojí,ale papriky už jinak nedělám tyhle pečené jsou výýýýborné můžu jen doporučit
mili111
(upraveno)
10. 2. 2010, 10:42
Zdeni jak to stíháte vařit, fotit. Já sotva uvařím už se to sež.... Taky milujeme papriky. MŇAM.
rxzxjxex
(upraveno)
10. 2. 2010, 12:13
@mili111
taky nestíhám, jen to bylo na zakázku předem plánovaný, taky po nich po půlhodině nezbyl ani stín