Kapr nadívaný husími játry a lanýži
Potřebné ingredience
1 kapr, 2 lanýže, 400 g husích jater, 150 g slaniny, 100 g másla, sůl, bílý mletý pepř, 1 sklenička jemného koňaku, bešamelová omáčka
Postup přípravy
Kapra očistíme od šupin s zbavíme ploutví, hlavy a ocasu, stáhneme kůži a vykucháme. Kapra dobře prošpikujeme nudličkami slaniny. Lanýže nakrájíme na proužky a kapra jimi prošpikujeme. Do břišní dutiny vložíme nádivku z husích jater, koňaku, natvrdo uvařených vajec, kterou spojíme bešamelovou omáčkou. Můžeme dosolit a jemně dochutit pepřem. Do skleněné nebo porcelánové mísy položíme zbývající plátky slaniny a na ně položíme kapra s nádivkou a znovu pokryjeme slaninou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 - 45 minut. Po dopečení slaninu odstraníme. Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé