(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Špagety ve smetanově-lanýžové omáčce s hřiby
Potřebné ingredience
Špagety na 2 porce, 1 lžička lanýžové salsy nebo pate, 1 lžička kari, 1 balení 12% smetany, cca 1 polévková lžíce polohrubé mouky, asi 10 ks sušených hřibů, bazalka, sůl, strouhaný sýr, rajče, petrželka.
Postup přípravy
Špagety dáme vařit v osolené vodě, do které přidáme lžičku kari, kvůli barvě. V menším hrnci rozmícháme smetanu s moukou, přidáme hřiby a dáme vařit. Jakmile omáčka zhoustne, ochutíme ji solí a bazalkou, přidáme lanýžovou pastu. Špagety scedíme, prolijeme horkou vodou a ve větší nádobě smícháme s omáčkou. Důkladně promícháme, nandáme na talíře a dozdobíme strouhaným sýrem, rajčaty a snítkou petržele. Dobrou chuť, je to fantastické!
Doba přípravy: cca 20 minut.
Doba přípravy: cca 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé