Hnědé žampióny na francouzský způsob
Potřebné ingredience
500 g plodnic hnědého žampiónu, 3 malé šalotky, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 2 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, černý pepř, sůl, kari, cukr, 2 - 3 lžíce zakysané smetany, petrželka
Postup přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme najemno a podusíme na másle s olejem. Po 2 minutách přidáme houby a vše dusíme dalších 4 - 5 minut... Potom houby zalijeme bílým vínem. Všechno dochutíme mletým pepřem, špetkou cukru, kari a osolíme. To pak vše společně vaříme dalších 12 minut. Krátce před podáváním vmícháme zakysanou smetanu. Na talíři pokrm zdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem nebo vekou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé