Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept

Kapr s kořeněnou omáčkou

0.0
Kapr s kořeněnou omáčkou

Potřebné ingredience

5 porcí kapra, 1 lžíce škrobu rozmíchaná ve vodě, olej na smažení, sůl, 2 lžíce vína směs koření: 1 lžička soli, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička zázvoru. Na omáčku: 200 g plodnic Shii-take bez třeňů, 1 jemně nasekaná šalotka, 2 bambusové výhonky nebo 1 mrkev nakrájená na dlouhé nudličky, od červené, zelené a žluté papriky po polovině, 2 lžíce sójové omáčky, 25 ml drůbežího vývaru.

Postup přípravy

Porce kapra nařízneme z obou stran 3 cm a uvnitř i na povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Potom vetřeme směsí koření a necháme 20 min. odležet. Omáčku smícháme se zeleninou, přidáme vývar a potřeme jí porce ryby z obou stran. Potom obalíme kapra ve směsi škrobu s vínem a posypeme zbylým škrobem. Porce vložíme na vysokou vrstvu oleje na pánvi a smažíme na středním plameni z obou stran po dobu 5 minut tak, aby byla krusta hnědá a křupavá (knusprig). Na jiné pánvi osmažíme na oleji osolené houby, přidáme víno, zalijeme trochou vývaru a dusíme na malém plameni 1 minutu. Nakonec směs spojíme škrobem a dokořeníme pepřem. Teplé porce kapra pak polijeme houbovou omáčkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie