(recept
si oblíbilo 365 návštěvníků)
LEHKÁ A OSVĚŽUJÍCÍ STRACCIATELLA

Potřebné ingredience
Tak vám sem přidám jednu rychlou a výbornou mňamku. PIŠKOT: 3 vejce, 60 g cukru, 60 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 20 g kakaa, 2 PL oleje. .KRÉM : 500 ml bílého jogurtu /Hollandia selský/, 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky + 2 ztužovače, 100g hořké čokolády, 100g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. péct cca 10 min. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit. Navrch jsem postrouhala ledové kaštany s trochou hořké čokolády. Můžete ozdobit jak chcete, je výborný a mizí rychle, proto ho mám jednoduchý neozdobený.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
4. 8. 2019, 13:29



nahlásit
Renča50
(upraveno)
3. 8. 2019, 19:25
Vynikající dort. Děkuji za recept.

nahlásit

mysmilena
(upraveno)
20. 11. 2016, 11:36
Zrovna jsem dodělala stracciatellu dort a šoupla do ledničky. Dělám podobně, ale na 28cm formu z 5 vajec a jen 80g mouky. vejce šlehám celá cca 6min vkuse a pak všlehám olej i kakao, přeliju do mísy a jen stěrkou lehce vmíchám mouku s prdopečem. je to jednodušší a rychlejší varianta a korpus je hezky vysoký. Používám 2 želatinové ztužovače a vůbec nedávám ztužovač do šlehačky, ta želatina to udrží. Do toho krému pouze 100g čoko na vaření, líp se strouhá.. Jen pro inspiraci, všechny cesty vedou do Říma..
Dort je báječný a rychlý.

nahlásit

mar.skyp
(upraveno)
9. 4. 2016, 13:57
Dortík je vynikající!!! Děkujeme za recept, Marie H.



nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
3. 4. 2016, 9:26



nahlásit
srneckova
(upraveno)
3. 4. 2016, 8:50
to musím vyzkoušet




nahlásit

krišon
(upraveno)
2. 4. 2016, 13:19
Děkuji za recept, dělala jsem na velikonoce a sklidila jsem tolik chvály, že jsem si ji snad ani nezasloužila ...
nahlásit

Itula
(upraveno)
7. 4. 2016, 18:36
@krišon



nahlásit

Dananda
(upraveno)
2. 4. 2016, 14:48
@krišon
Musím jenom souhlasit, s tímto dortem jsem vždy za hvězdu.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
6. 9. 2013, 12:53



nahlásit
Nadi 77
(upraveno)
6. 9. 2013, 11:18
Paní Zito...v komentari jenom jedni pochvaly...mam doma labuzniky, tak chci to upec o vikendu...musím vystudovat česky
moji otázka 2 PL oleje, PL-to je polevkova lžyci?
Děkuji za odpoved






nahlásit

Itula
(upraveno)
7. 9. 2013, 2:27
@Nadi 77
Zdravím Nadi, ano polévková lžíce , tak ať se zadaří


nahlásit

czeszka
(upraveno)
5. 6. 2013, 15:43
Recept musím opravdu pochválit.
Stracciatellová buchta měla úspěch, jen tam je opravdu moc krému, a to jsem to dělala na nějvětší plech, co doma mám!!

nahlásit
Eminka
(upraveno)
1. 6. 2013, 17:03
Zitko, moc mě zaujal recept. Akorát nerozumím fázi :Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. To je dvakrát to samé? Můžete pro mě trochu polopaticky? Díky moc, už se těším až moučník upeču!! Ivana
nahlásit

Itula
(upraveno)
2. 6. 2013, 17:26
@Eminka
Ivanko, já to psala tak, aby se to naopak dobře pochopilo
, takže ty smíchané jogurty s cukrem pak přidáme do toho ztužovače, pak ty šlehačky ušlehané a nakonec vmícháme tu nastrouhanou čokoládu. Tak snad teď je to pro Vás pochopitelnější. Kdyby ne, ptejte se , přeji ať se povede a hlavně chutná. Zita



nahlásit
Eminka
(upraveno)
2. 6. 2013, 17:41
@Itula
Díky moc, mě to přišlo nějaké zamotané. A vevnitř je ta margotka, že jo? Díky moc Ivana
nahlásit

čučinek
(upraveno)
1. 6. 2013, 16:56





























nahlásit

Itula
(upraveno)
3. 6. 2013, 3:08
@čučinek
D Ě K U J I



nahlásit

zabicka957
(upraveno)
9. 8. 2012, 16:49
Paní Zito, Váš superúžasný dort jsem pekla již podruhé, tentokrát pro přítele mé kamarádky. Zde jedno foto: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4140267 Zdobení hold není má silná stránka, s modelovací čokoládou jsem pracovala prvně. Je opravdu vynikající, všem vždy chutnal, těším se, až zase bude příležitost k jeho pečení
Děkuji za recept!!

nahlásit

Itula
(upraveno)
10. 8. 2012, 12:16
@zabicka957
Jani, dort se Vám krásně povedl a já mám velkou radost, že chutnal


nahlásit

bobenko
(upraveno)
31. 1. 2012, 12:19


nahlásit

barbinka3
(upraveno)
3. 10. 2011, 8:58
Zituš o víkendíku jsem dělala tento zákusek a musím napsat ,že nemá chybu
je úžasný a určitě budu péct častěji
děkuju za receptík









nahlásit

Itula
(upraveno)
7. 10. 2011, 14:58
@barbinka3


nahlásit

ivetabubak
(upraveno)
30. 9. 2011, 11:36
Zituš mám k Vám prosbičku...čím strouháte čokoládu že máte tak hezké hoblinky ?
Vím,blbá otázka ,ale už jsem vyzkoušela všechno a vždycky mi to dělá takové čárky jakoby nebo drobná zrníčka. Promiňte že otravuju s tak banální otázkou


nahlásit

Itula
(upraveno)
1. 10. 2011, 1:27
@ivetabubak
Iveto vůbec neotravuješ, strouhám na klasickém nerez struhadle /čtyřhranném/, na těch jemných slzičkách, normálně si struhadlo opřu o břicho a nad dortem nebo nad plechem strouhám
, pak zbytek oklepu na dort. Trochu bordelu to sice taky udělá, ale hoblinky jsou hoblinky -


nahlásit

venda kudelova
(upraveno)
29. 9. 2011, 21:13
Zituš včera jsem dělala tento zákusek a je
skvělí už ho mám uložený.Jen se zeptám jak strouháte tu čokoládu na jemno nebo hrubší.Moc děkuji Venda







nahlásit

Itula
(upraveno)
1. 10. 2011, 1:21
@venda kudelova
Vendulko najemno

nahlásit

kacatko_kac
(upraveno)
23. 9. 2011, 21:17
Jsem totální jelito na pečení
tudíž Vás musím otravovat se stupidní otázkou
Šlehačkou je myšlena klasická smetana ke šlehání v kelímku nebo jsem úplně mimo?
A ztužovače ? to je pro mě už zcela španělská vesnice
Můžete mi tedy doporučit, jakou značku obou věcí použít?
Moc moc děkuji a vaše recepty obdivuji!









nahlásit

Itula
(upraveno)
24. 9. 2011, 2:45
@kacatko_kac
Katko, ano klasická ke šlehání buď v kelímku nebo třeba od Meggle v krabičce - měla by mít aspoň 30% tuku napsáno na obale, ztužovač šlehačky používám od Oetkera, mají ho tam, kde pudinky. Zdravím, děkuji a ať se povede, opravdu na tom nic není, jde jen o poprvé. Zita

nahlásit

venda kudelova
(upraveno)
19. 9. 2011, 21:29
Zitko,prosím mám plech 37x26 bude mi stačit jedna dávka na piškot a jedna na krém.
děkuji Venda




nahlásit

Itula
(upraveno)
20. 9. 2011, 2:11
@venda kudelova
Vendulko, na piškot doporučuji dvojitou dávku a na krém můžeš nechat jednu, u dortu je to vysoká vrstva. Po upečení piškot pěkně pokapej rumem a ať chutná. Zita


nahlásit

Ronica
(upraveno)
2. 9. 2011, 16:12








nahlásit

Itula
(upraveno)
7. 9. 2011, 12:07
@Ronica
To mám Verunko radost


nahlásit

Ronica
(upraveno)
15. 2. 2012, 14:37
@Itula
Tak jsem to pekla znovu, neb nám doma hrozně chutnal a opět se parádně povedl a chutnal i návštěvě ... bože, prostě mňamka ... Díky moc ...
nahlásit

Itula
(upraveno)
16. 2. 2012, 17:30
@Ronica


nahlásit