Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Čalamáda se zelím

0.0
Čalamáda se zelím

Potřebné ingredience

2,5kg zelí,0,5kg červené papriky,0,5kg zelené papriky,1 cibule nakrájená na jemnoNálev:0,5kg cukru,4dcl octa,4dcl oleje,1deko.

Postup přípravy

Zelí nastrouhame na nudličky,papriku pokrájíme na proužky. Ocet a olej smíchame dohromady a přidáme cukr a směs na deko.Míchame dokud se cukr nerozpustí. .Až je cukr ropuštěný přecedíme nálev na pokrájenou zeleninu.Vše promícháme a necháme 24 hod odležet.Druhý den plníme čalamádu do sklenic Čalamádu nezavařujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sarrafinka 26. 9. 2007, 18:50
(child12)já to pořád nechápu,a zní to tak lákavě,jak nálev promícháme v teplé vodě??Vždyt tam žádná voda není psaná :^)
Dabo 27. 9. 2007, 15:06
@sarrafinka ..žádná voda tam nepatří.Nálev je4dcl oleje,4dcl octa to smíchame dohromady, přidáme cukr a směs na deko.Mícháme tak dlouho dokud se cukr nerospustí. Až je cukr rozpuštěný přecedíme nálev na pokrájenou zeleninu. Chybička se vloudila.
sarrafinka 27. 9. 2007, 19:16
@Dabo děkuji za vysvětlení,zrovna dnes jsem koupila zelí (L)
Evasma 24. 9. 2007, 19:31
Tak jsem čalamádu udělala - je moc dobrá, ale zdá se mně hodně kyselá. Tak se chci zeptat jestli jsem to dobře pochopila ;-) do toho deka se dle návodu dávalo 0,5 litru octa a pak se ještě přidá do toho celkového nálevu 4 dcl octa. Je to tak - je to skoro litr *-) nebo jsem to zblbla? *-)
Dabo 25. 9. 2007, 20:12
@Evasma Musím se omluvit všem,kteří už čalamádu mají hotovou bohužel se vloudila chybyčka.Deko se nevaří podle nálevu,ale směs se nasype do nálevu a potom přecedí na zeleninu.Děkuji paní Evě za upozornění.Kdo ji už udělal bude ji mít bohužel kyselejší.
sarrafinka 24. 9. 2007, 19:35
@Evasma (H) (H)taky jí chci dělat,ale bohužel jsem na tom stejně,jako vy,a nepochopila jsem to,takže čekám,až vám paní odepíše (pst)
Katka1 21. 9. 2007, 8:22
Tahle čalamáda nemá chybu (clamp) (clamp) (clamp). Myslím, že u nás nevydrží ani do října *-), pořád ji ochutnáváme *-) *-) *-).
Hanzy 19. 8. 2007, 12:22
Tak čalamáda je hotová a je fakt moc dobrá. (L)
Dabo 21. 8. 2007, 19:21
@Hanzy jsem ráda,že vám chutná
Hanzy 16. 8. 2007, 11:06
Ráda bycb zkusila tuhle čalamádu,ale jsem asi trochu natvrdlá a nerozumím té gramáži u zelí co znamená 21/2kg?Pak jsem se ještě chtěla zeptat můžu tam dát jenom zelenou papriku,mám jí totiž mraky.
daskakar 16. 8. 2007, 11:28
@Hanzy to zelí bude 2,5 kg a podle mého papriku tam můžete dát i jenom zelenou - s červenou to ovšem víc lahodí i oku :-)
Hanzy 16. 8. 2007, 12:00
@daskakar Dík za odpověd´ já už jsem to taky pochopila,že to bude 2,5kg a né 21kg :-D
Evasma 11. 8. 2007, 1:40
Prosím - a jak to dlouho vydrží, když se to nezavařuje? *-) *-) *-) A když bych to zkusila zavařit, tak z toho bude asi něco jiného, že - nebo to lze? ;-) ;-) ;-)
Brambrlka 10. 8. 2007, 22:20
TU JÁ ZBOŽŇUJI, ALE JSEM LINÁ SI JI UDĚLAT ;-) (L)
Dabo 12. 8. 2007, 18:21
@Brambrlka Zavařovat jsem to nezkoušela,nám to vydrží pouze jednu sezonu,protože to hned sníme.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie