Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Svatojánský závin

0.0
Svatojánský závin

Potřebné ingredience

Těsto-1vejce, špetka soli, 1dcl oleje, 2dcl mléka,kousek másla(jako vlašský ořech),prášek do pečiva,hladká mouka(kolik to vezme středně měkké těsto). Nádivka-Do 1\2l horkého mléka vsypem 25dkg mletého svatojánského chlebíčku(lze použít i mák),cca 3lžíce cukru, špetku skořice, vanilkový cukr(můžeme i lžici medu i trochu rumu-dle chuti),šlehačka na ozdobení

Postup přípravy

Z odpočinutého těsta rozválíme placku(2 nebo 3),doprostřed dáme nádivku a pokryjeme tenkými plátky jablek,na to hrst sekaných ořechů a pokapeme olejem.Zabalíme klasicky jako štrůdl.Potřeme plech,těsto olejem.Pečeme cca půl h.na 180 stupňů.Když závin trochu vychladne,nakrájíme a můžeme ozdobit šlehačkou.Nádivku do závinu střídám.Může být maková i tvarohová....My máme nejraději s tvarohem.Tvaroh-(jako do buchet).........Dobrou chuť..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 10. 2. 2010, 10:02
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Soňa L. 10. 2. 2010, 16:25
@Ilonáček (L) (F) (L) (F) (L) (F)...... (C) (jidlo) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie