(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Svatojánský závin
Potřebné ingredience
Těsto-1vejce, špetka soli, 1dcl oleje, 2dcl mléka,kousek másla(jako vlašský ořech),prášek do pečiva,hladká mouka(kolik to vezme středně měkké těsto). Nádivka-Do 1\2l horkého mléka vsypem 25dkg mletého svatojánského chlebíčku(lze použít i mák),cca 3lžíce cukru, špetku skořice, vanilkový cukr(můžeme i lžici medu i trochu rumu-dle chuti),šlehačka na ozdobení
Postup přípravy
Z odpočinutého těsta rozválíme placku(2 nebo 3),doprostřed dáme nádivku a pokryjeme tenkými plátky jablek,na to hrst sekaných ořechů a pokapeme olejem.Zabalíme klasicky jako štrůdl.Potřeme plech,těsto olejem.Pečeme cca půl h.na 180 stupňů.Když závin trochu vychladne,nakrájíme a můžeme ozdobit šlehačkou.Nádivku do závinu střídám.Může být maková i tvarohová....My máme nejraději s tvarohem.Tvaroh-(jako do buchet).........Dobrou chuť..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
10. 2. 2010, 10:02
Soňa L.
(upraveno)
10. 2. 2010, 16:25
@Ilonáček
......