Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 92 návštěvníků)

Jablečné řezy naruby

0.0
Jablečné řezy naruby

Potřebné ingredience

Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, 1 hrnek vody, 2 vejce. Dále oloupaná a nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, dle chuti rozinky, sekané či strouhané oříšky. Krém: 0,5 l mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 20 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, dle chuti rum. Navrch nastrouhaná čokoláda nebo granko

Postup přípravy

Viz foto...

Na plech položíme pečicí papír a na něj navrstvíme nastrouhaná jablka do výšky asi půl cm. Použila jsem 5 větších jablek.

Jablka posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami, oříšky, skořicí... prostě dle chuti.

Suroviny na těsto smícháme a nalijeme na jablka. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi půl hodiny.

Po upečení vytáhneme a otočíme jablky nahoru. Vůbec se toho nebojte, jde to výborně.

Já jsem použila rozdělávací plech, takže jsem nejdřív sundala strany plechu, ale jde to dobře i s klasickým plechem. Na buchtu položte prkénko, na něj položte jednu ruku a druhou chyťte zespodu plech (s chňapkou). A potom otočte.

Otočená buchta... Odstraníme plech...

Pak sundáme pečicí papír...

... a dáme vychladit.

Než se buchta upeče, připravíme si pudinkový krém. Nejdřív uvaříme pudink z půl l mléka a jednoho a půl pudinkového prášku. Pudink můžete uvařit v mikrovlnce dle mého receptu.
Uvařený pudink necháme vychladit a mezitím si vyšleháme máslo s moučkovým cukrem. Potom vše ušleháme dohromady. Můžeme přidat rum.

Nastrouháme si čokoládu, nebo můžete použít, jako já, Margotku. Pokud se vám nechce strouhat, můžete použít granko.

Buchtu potřeme krémem a posypeme čokoládou nebo grankem. Dáme vychladit.

Vypadá to možná složitě, ale je to velmi jednoduché :-). Řezy jsou výborné!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kelisek 25. 3. 2013, 11:47
Dobrý den, včera upečeno a dneska ráno už snědeno. Opravdu vynikající. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Bude patřit mezi naše oblíbené
heedy 27. 1. 2013, 19:24
Právě jsem je šopula do ledničky :-) Už se těším na ráno,až do nich zakrojím :-p :-p :-p
anastasie1 1. 12. 2012, 17:10
ted jsou upecene tak potom pisnu ale vypadaji rozkosne *-) (zajic) (facky)
BB72 1. 12. 2012, 0:14
Výborné,děkuji ...zatím mám jen upečeno.."pokřtíme" ho zítra, ale už na pohled to vypadá skvěle :-).
chucky 1111 30. 11. 2012, 9:58
Tyto řezy spíše buchtu děláváme už léta a milujem ji :-)
tmavovláska 11. 11. 2012, 19:12
Šárko mohu se zeptat na jak velký plech děláte? Děkuji (L) (L)
innael 29. 11. 2012, 14:31
@tmavovláska Tyto řezy jsem dělala na plech o trošku menší, než je klasický velký, ale dají se dělat i na tom velkém, jen jsou trochu nižší.
Frídička 14. 2. 2012, 12:41
O víkendu jsem zkusila vaše řezy, trochu jsem měla strach z vyklopení řezů z plechu, ale šlo to výborně. Řezy jsou vynikající, už dlouho jsem tak dobré nejedla (Y). Jednoduché, ale super!! :-) :-)
lidare 9. 10. 2010, 15:20
Velmi dobrý nápad (Y) :-)
cherrycake 9. 10. 2010, 14:49
vyzkouším
jusinka 31. 8. 2010, 15:43
jdu pro jablka a zkusím (Y) (Y)
Witom 20. 8. 2010, 19:37
(Y)buchta je výborná,všem doporučuji!!! (Y)
Katy 6. 8. 2010, 22:15
Dobrý den, dnes jsem zkusila vaše řezy a jsou opravdu moc a moc chutné. Těsto krásně vláčné a nadýchané. (Y) (Y) (Y) Katka (F) (F) (F)
innael 18. 8. 2010, 19:17
@Katy Dobrý den, Katko, to mě moc těší :-).
martism 20. 5. 2010, 14:47
Děěěkujiiii za super receptík (Y) (Y) (Y), rychlý, maximálně chutný |:o) :-) :-). Celá rodinka si bááááječně pochutnala (zajic) (dance) (dance), řezy jsou dokonalé (C. Druhý den jsou ještě chutnější, ale bohužel plech skoro prázdný (zajic). Rozhodně stojí za to řezy upéct (F) (F) (F), je to ňaminka (C) :-) :-) :-)
Anyes 27. 2. 2010, 22:15
Také děláváme. Ale bez krému. Je to dobrota ikdyž jen po otočení plechu polijete jablíčka rozpuštěnou čokoládou. Mňam. S krémem ale musím taky zkusit. (Y)
stejskalka45 24. 2. 2010, 20:40
Včera jsem pekla a bohužel jsem asi něco udělala špatně.Buchta se rozpadá a to tak na jedění s lžičkou:0(Nevíte co jsem mohla udělat špatně?
innael 25. 2. 2010, 13:49
@stejskalka45 Lucko tak to nevím - já jsem ji dělala už několikrát a vždy se povedla a držela pohromadě. Tak příště se snad povede (hello)
Ilonáček 10. 2. 2010, 10:11
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
shimi.d 9. 2. 2010, 14:13
Dobrý den Šárko (F), tak jsem ráno vlezla na mmb na recepty,jelikož mě odpol.čeká návštěva a chtěla jsem upíct,nějakou novinku.Našla jsem tady Váš recept a dost mě zaujal,tak jsem se do toho pustila :-) :-) :-)Buchta byla vážně rychlá.Moji kluci už to nemohli vydržet a buchtu jsem jim musela nakrojit.Měli šílený boule za ušima,jak moc jim chutnala (Y) (Y) (Y)Já jí bohužel neochutnám,snažím se nějaké to kilko schodit.Teď jen budu čekat na návštěvu a doufat že i jim bude s (C) moc chutnat.Jediné co jsem udělala podle svého bylo těsto.Přesto Vám moc děkuji za super receptík (Y) (Y) (Y)Mějte se moc krásně Simona (hello) (hello) (hello)
innael 9. 2. 2010, 22:17
@shimi.d Dobrý den, Simčo, to jsem moc ráda. Já jsem buchtu dělala taky pro návštěvu a měla úspěch :-). Mějte se fajn, Šárka (L)
kulicka1 7. 2. 2010, 13:24
Právě jsem dopekla a nestačila buchta ani vychladnout a je půlka v tahu,moc děkujem :-Dvýbornáááááá (B)
Hnědovláska 7. 2. 2010, 12:44
Něco podobného jsem dělala,ale nedopadlo to dobře :'( Tak vyzkouším Vaše ;-) Snad se mi jablka otočí nahoru ;-)
innael 7. 2. 2010, 12:57
@Hnědovláska Určitě se to povede, s tím prkýnkem to jde fakt dobře.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie