Jablečné řezy naruby
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, 1 hrnek vody, 2 vejce. Dále oloupaná a nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, dle chuti rozinky, sekané či strouhané oříšky. Krém: 0,5 l mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 20 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, dle chuti rum. Navrch nastrouhaná čokoláda nebo granko
Postup přípravy
Na plech položíme pečicí papír a na něj navrstvíme nastrouhaná jablka do výšky asi půl cm. Použila jsem 5 větších jablek.
Jablka posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami, oříšky, skořicí... prostě dle chuti.
Suroviny na těsto smícháme a nalijeme na jablka. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi půl hodiny.
Po upečení vytáhneme a otočíme jablky nahoru. Vůbec se toho nebojte, jde to výborně.
Já jsem použila rozdělávací plech, takže jsem nejdřív sundala strany plechu, ale jde to dobře i s klasickým plechem. Na buchtu položte prkénko, na něj položte jednu ruku a druhou chyťte zespodu plech (s chňapkou). A potom otočte.
Otočená buchta... Odstraníme plech...
Pak sundáme pečicí papír...
... a dáme vychladit.
Než se buchta upeče, připravíme si pudinkový krém. Nejdřív uvaříme pudink z půl l mléka a jednoho a půl pudinkového prášku. Pudink můžete uvařit v mikrovlnce dle mého receptu.
Uvařený pudink necháme vychladit a mezitím si vyšleháme máslo s moučkovým cukrem. Potom vše ušleháme dohromady. Můžeme přidat rum.
Nastrouháme si čokoládu, nebo můžete použít, jako já, Margotku. Pokud se vám nechce strouhat, můžete použít granko.
Buchtu potřeme krémem a posypeme čokoládou nebo grankem. Dáme vychladit.
Vypadá to možná složitě, ale je to velmi jednoduché :-). Řezy jsou výborné!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé