(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Bramborové halušky se slaninou a zelím
Potřebné ingredience
1 kg oloupaných brambor, 05,kg hladké mouky,sůl,200g slaniny,1 sáček kysaného zelí
Postup přípravy
Oloupané,opláchnuté brambory nastrouháme na jemném struhadle,přidáme mouku,sůl a trochu vody,aby vzniklo husté těsto,promícháme a necháme chvilku stát.Mezitím si uvaříme zelí.Těsto házíme do vařící osolené vody přes haluškové síto nebo lžičkou.Necháme je dvakrát přejím varem a vybereme sítem a necháme odkapat.Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme,dáme na ni okapané halušky,promícháme a promícháme s uvařeným zelím,ze kterého jsme si slili vodu. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zahradnice.1
(upraveno)
10. 4. 2010, 17:01
Halušky jsem dnes dělala k obědu podle vašeho receptu.Jsou perfektní. . Děti se olizují ještě teď.Mějte se hezky a děkuji. Mirka.
scharkezyova
(upraveno)
11. 4. 2010, 18:39
@zahradnice.1
tak to jsem ráda,i u nás chutnají děkuji
Ilonáček
(upraveno)
9. 2. 2010, 16:19
scharkezyova
(upraveno)
11. 2. 2010, 11:18
@Ilonáček
lumka
(upraveno)
6. 2. 2010, 13:40
Taky je to u nás jedno z nejoblíbenějších jídel,jen ještě se slaninou opeču cibuli a přidám klobásku,to pak nemá chybu
scharkezyova
(upraveno)
6. 2. 2010, 15:26
@lumka
jj,to je potom bašta
lasečka
(upraveno)
6. 2. 2010, 10:47
jóóó hlaušky ty mám moooooooooc rada,jenže ti moji tonechcou
žingi
(upraveno)
6. 2. 2010, 10:51
@lasečka
tak u nás je jíme všichni
scharkezyova
(upraveno)
6. 2. 2010, 12:56
@žingi
i u nás,můžeme se po nich utlouct