(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Kynutý cop s trojí nádivkou
Potřebné ingredience
Těsto: 20g droždí, 250ml mléka, 50g cukru krupice, 500g hladké mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli, Nádivka: maková (mák, cukr, skořice)+povidlová (povidla, rum)+tvarohová (tvaroh, van. cukr, citr. kůra, vejce)
Postup přípravy
Na dno domácí pekárny vlít tekuté přísady (žloutek, teplé mléko, rozpuštěné máslo), nasypat sypké přísady, kvasnice (vždy jinam než sůl). Já pro jistotu a zábavu i do pekárny poctivě zadělám kvásek. Vykynuté těsto rozdělit na tři díly, na pomoučeném vále vyválet, zarolovat tři záviny, splést do copu, pomašlovat vejcem, nechat chvilku dokynout, upéct na nižší teplotu, zacukrovat, nechat vychladnout.
Kvásek: rozmíchat kvasnice s troškou cukru dotekuta, vlít část mírně ohřátého mléka, zakryté nechat několik minut vzejít, než se udělá hustá pěna. Poté zadělat těsto ručně a nechat vykynout (v peřinách, v malilinko zahřáté troubě spolu s hrncem s horkou vodou, atd. atd.), anebo líně s pomocí kuch. techniky.
Fáze 1
Fáze 2
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
16. 11. 2014, 10:02
Veľmi veľmi veľmi veľmi pekný koláčik
Vera N
(upraveno)
16. 11. 2014, 9:32
Cipisačka
(upraveno)
24. 2. 2010, 20:31
Jo vypadá parádně a ještě líp chutná - DOPORUČUJUUUUU.
Ilonáček
(upraveno)
9. 2. 2010, 16:21
DajaB.
(upraveno)
7. 2. 2010, 13:44
Vypadá dobře!