(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Lasagne
Potřebné ingredience
Těsto na lasagne, mleté maso, kořenová zelenina, loupaná ster. rajčata, koření, česnek, sůl, pepř, proventsálské koření, bobkový list, rozmarýn, tvrdý sýr, bešamel
Postup přípravy
Uvaříme plátky lasagní v mírně osolené vodě. Uděláme si omáčku: ster. rajčata, mačkaný česnek, bazalka, sůl, pepř, proventsálské koření, bobkový list a rozmarýn. Orestujeme dozlatova cibuli, česnek s kořenovou zeleninou, přidáme maso a opět restujeme. Když je maso orestované, přidáme rozmixované rajčata a dochutíme - sůl, pepř, proventsálské koření, bobkový list, rozmarýn a hodinu necháme dusit.
Uvaříme bešamel.
__________________________________________________________________
Dno pekáče začínáme vrstvit bešamelem, na to vrstvu uvařených lasagní, vrstva omáčky, bešamel, na něj sypeme strouhaný sýr a dál střídavě vrstvíme. Poslední vrstvu bude tvořit smíchaný zbytek omáčky a bešamelu a zasypeme sýrem.
__________________________________________________________________
Pečeme cca 45 - 60min. na 170st.
Uvaříme bešamel.
__________________________________________________________________
Dno pekáče začínáme vrstvit bešamelem, na to vrstvu uvařených lasagní, vrstva omáčky, bešamel, na něj sypeme strouhaný sýr a dál střídavě vrstvíme. Poslední vrstvu bude tvořit smíchaný zbytek omáčky a bešamelu a zasypeme sýrem.
__________________________________________________________________
Pečeme cca 45 - 60min. na 170st.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcela54
(upraveno)
25. 4. 2010, 19:44
To vypadá dobře ,zkusím
Pipotka
(upraveno)
25. 4. 2010, 21:21
@marcela54
Marcelko, určitě vyzkoušejte
(vitukacka)
(upraveno)
25. 4. 2010, 19:42
Dobrý den,prosím když uvaříte lasagne,jak docílíte aby se k sobě hned nelepily?Mě se vždy hned slepí a nejdou od sebe,to se u toho pak navztekám 8 Katka
Pipotka
(upraveno)
26. 4. 2010, 8:09
@(vitukacka)
Káťo, zkuste koupit tyhle (tesco)Ty se nemusejí ani vařit a byly opravdu super! http://www.cano.cz/testoviny/riscossa/semolinove-vajecne/lasagne-vajecne-500-g.html a nebo pak: Těsto na domácí lasagne Ke každým 300 g hladké mouky přidáme špetku soli, 3 vejce a 3 čajové lžičky oleje. Těsto propracováváme důkladně rukama, případně elektrickým hnětačem Potom ho necháme 30 minut až 1 hodinu odpočinout. Ps: aby se nepřilepily je potřeba aby byly s co nejvěším obsahem semoliny. Domácí těsto jsem ještě nezkoušela, ale asi bych ho taky nevařila.
evčason
(upraveno)
5. 2. 2010, 20:02
TÍM SE POŘÁD CPAL GARFIELD
Pipotka
(upraveno)
5. 2. 2010, 20:07
@evčason
víš jak je to dobrý, to vařil Aleš
rozovka
(upraveno)
18. 3. 2010, 13:45
@Pipotka
Marně tu hledám ten postup
Pipotka
(upraveno)
19. 3. 2010, 14:16
@rozovka
Doplněno