(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hlívová paštika (pomazánka)
Potřebné ingredience
200 g hlívy, 60 g šunky, 2 šalotky, svazek petrželky, 30 g másla, citrónová šťáva, 3 lžíce silného masového vývaru, 2 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce bílého vína.
Postup přípravy
Hlívu na másle podusíme na cibuli spolu s jemně nakrájenou šunkou a nasekanou petrželkou. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme masovým vývarem, vaříme společně 3 minuty a odstavíme z plamene. Do zchladlé směsi přidáme žloutky, mouku a sůl a vše zalijeme vínem. Potom vaříme na mírném plameni, dokud směs nezhoustne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé