(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Bezlepkový jablečný koláč
Potřebné ingredience
40 dkg bezlepkové mouky JIZERKA, 1 celá HERA, 1 bílý jogurt, 1 celý prášek do pečiva, jablka, cukr, skořice, rozinky.
Postup přípravy
Mouku s práškem do pečiva, Herou a bílým jogurtem zpracuji na vále v jemné, vláčné těsto ( trvá to déle, než se všechny suroviny spojí dohromady, ale nakonec je z toho opravdu pěkné těsto :-), které si rozdělím na dvě poloviny. Z jedné vyválím placku ( podsypávám opět Jizerkou, lepí se ), opatrně přenesu na pečícím papírem vyložený plech. Těsto se snadno trhá, ale na plechu si ho dodatečně upravím ( domodeluju ) do potřebného tvaru. Na něj přijde bohatá vrstva jablek, oslazených cukrem, skořice a rozinky. A opět připravíme placku z druhé poloviny těsta, tvarem a velikostí je třeba uzpůsobit ji tak, aby překryla tu spodní s jablky.
Dáme péct, v mé elektrické troubě dělám cca 55 minut při 150° max. 160°.
Koláč je nejlepší druhý den, kdy je od jablek už hezky vlahý ( po upečení se zdá spíš suchý ) a navrh je třeba pocukrovat, v těstě totiž žádný cukr není.
Je jednoduchý, rychlý a u nás hned snědený :-))
Dáme péct, v mé elektrické troubě dělám cca 55 minut při 150° max. 160°.
Koláč je nejlepší druhý den, kdy je od jablek už hezky vlahý ( po upečení se zdá spíš suchý ) a navrh je třeba pocukrovat, v těstě totiž žádný cukr není.
Je jednoduchý, rychlý a u nás hned snědený :-))
Spodní placka s jablky, skořicí, rozinkami a cukrem.
Druhou vrstvu těsta si po vyválení radši překrojím ještě napůl, snadněji se přenese, trhá se.
Koláč po upečení.
Nejlepší je druhý den a hodně pocukrovaný :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sarkaT
(upraveno)
18. 10. 2015, 10:45
Je VYNIKAJÍCÍ! Pekla jsem minulou neděli a dnes znovu.
Ilonáček
(upraveno)
4. 2. 2010, 15:12