Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

SRNČÍ HŘBET DLE TETIČKY Z JAROŠOVA

0.0
SRNČÍ HŘBET DLE TETIČKY Z JAROŠOVA

Potřebné ingredience

15dkg cukru, 15 dkg nahrubo strouhaných jablek, 3 vejce, 8 dkg vlašských ořechů, 3 PL dětské krupičky, 2PL kakaa, čokoládová poleva a madle na ozdobu

Postup přípravy

Potřebujeme formu na srnčí hřbet, případně na biskupský chlebíček.

Smícháme cukr, jablka, žloutky, kakao a krupičku. Necháme odstát. Mezitím nameleme ořechy a vyšleháme sníh z bílků. To přidáme do připravené hmoty. Nalejeme do formy a pečeme na 180 st. tak 45 min. Je potřeba hlídat, ať to nemáme vysušené. Upečený hřbet po vychladnutí vyklopíme, potřeme čokoládovou polevou a zdobíme mandlema. Ideálně 1/4 mandlí zapícháme "na ježka".
Pod polevu by se dalo natřít tenkou vrstvou nějaké kyselkavé marmelády.

Vychladíme a podáváme. Je to ňamina na lžičku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pepča 20. 2. 2010, 22:36
Teto, teto (Y) , byl fakt výýýýborný (zajic) . Ostatním doporučuji (clamp) (clamp)
LuckaŠ 22. 2. 2010, 11:34
@pepča A až stáhnu fotky, bude i s obrázkem (H)
Ilonáček 4. 2. 2010, 16:53
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie