(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
SRNČÍ HŘBET DLE TETIČKY Z JAROŠOVA
Potřebné ingredience
15dkg cukru, 15 dkg nahrubo strouhaných jablek, 3 vejce, 8 dkg vlašských ořechů, 3 PL dětské krupičky, 2PL kakaa, čokoládová poleva a madle na ozdobu
Postup přípravy
Potřebujeme formu na srnčí hřbet, případně na biskupský chlebíček.
Smícháme cukr, jablka, žloutky, kakao a krupičku. Necháme odstát. Mezitím nameleme ořechy a vyšleháme sníh z bílků. To přidáme do připravené hmoty. Nalejeme do formy a pečeme na 180 st. tak 45 min. Je potřeba hlídat, ať to nemáme vysušené. Upečený hřbet po vychladnutí vyklopíme, potřeme čokoládovou polevou a zdobíme mandlema. Ideálně 1/4 mandlí zapícháme "na ježka".
Pod polevu by se dalo natřít tenkou vrstvou nějaké kyselkavé marmelády.
Vychladíme a podáváme. Je to ňamina na lžičku.
Smícháme cukr, jablka, žloutky, kakao a krupičku. Necháme odstát. Mezitím nameleme ořechy a vyšleháme sníh z bílků. To přidáme do připravené hmoty. Nalejeme do formy a pečeme na 180 st. tak 45 min. Je potřeba hlídat, ať to nemáme vysušené. Upečený hřbet po vychladnutí vyklopíme, potřeme čokoládovou polevou a zdobíme mandlema. Ideálně 1/4 mandlí zapícháme "na ježka".
Pod polevu by se dalo natřít tenkou vrstvou nějaké kyselkavé marmelády.
Vychladíme a podáváme. Je to ňamina na lžičku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pepča
(upraveno)
20. 2. 2010, 22:36
Teto, teto , byl fakt výýýýborný . Ostatním doporučuji
LuckaŠ
(upraveno)
22. 2. 2010, 11:34
@pepča
A až stáhnu fotky, bude i s obrázkem
Ilonáček
(upraveno)
4. 2. 2010, 16:53