Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Krkovička v hořčicové omáčce

0.0
Krkovička v hořčicové omáčce

Potřebné ingredience

4 silnější plátky vepřové krkovičky, sádlo, 1 cibule, 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 25ml smetany, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a na rozehřáté, sádle po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka hodinu. Během dušení maso podle potřeby podléváme. Měkké maso přendáme do nahřáté nádoby. Do omáčky vlijeme kyselou smetanu, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, dobře povaříme a podle potřeby osolíme.Omáčku scedímena maso a ještě chvíli podusíme. (Já vařila v jednom hrnci..) Podáváme s houskovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 29. 11. 2015, 21:49
(Y)
Kacer z Prahy 29. 11. 2015, 21:47
(Y)
žabada 4. 2. 2010, 7:30
Lucko, nemá tam být té smetany 250 ml? :-$
manhartici 4. 2. 2010, 12:12
@žabada Zdenko, já to dělala ze 6krkoviček a víc omáčky a dala sem tam necelou malou zakysanou smetanu. (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie