(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Krkovička v hořčicové omáčce
Potřebné ingredience
4 silnější plátky vepřové krkovičky, sádlo, 1 cibule, 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 25ml smetany, hladká mouka, sůl
Postup přípravy
Plátky masa osolíme a na rozehřáté, sádle po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka hodinu. Během dušení maso podle potřeby podléváme. Měkké maso přendáme do nahřáté nádoby. Do omáčky vlijeme kyselou smetanu, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, dobře povaříme a podle potřeby osolíme.Omáčku scedímena maso a ještě chvíli podusíme. (Já vařila v jednom hrnci..) Podáváme s houskovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
29. 11. 2015, 21:49
Kacer z Prahy
(upraveno)
29. 11. 2015, 21:47
žabada
(upraveno)
4. 2. 2010, 7:30
Lucko, nemá tam být té smetany 250 ml?
manhartici
(upraveno)
4. 2. 2010, 12:12
@žabada
Zdenko, já to dělala ze 6krkoviček a víc omáčky a dala sem tam necelou malou zakysanou smetanu.