(recept
si oblíbilo 419 návštěvníků)
BROSKVOVÉ HIMALÁJE-úžasně šťavnaté a rychlé
Potřebné ingredience
Na 1 těsto potřebujeme :1 prdopeč,2 hrnky hl.mouky,1 hrnek krupic.cukru,1 hrnek vlahého mléka,1/2 hrnku oleje,2 celá vajíčka,kapička rumu pro vůni.Na 2 těsto potřebujeme: 2 tvarohy(já kupuju ve vaničce),1 vanilin.cukr,1 hrnek moučk.cukru,1 vanilkový puding v prášku,2 celá vajíčka a 1 hrnek mléka. Jako ovoce chtěli děti broskve.
Postup přípravy
Nejdřív musím napsat to,že recept mám v sešítku opsaný (s tmavou kakaovou buchtou a bez ovoce) od nějaké maminky zde z mmb.Ale tím,že jsem si recept opsala,bohužel nevím její jméno.To jenom pro upřesnění,že to není můj původní recept,ale převzatý a mnou upravený.Příprava je tak snadná a rychlá,že když se vám ohlásí návštěva,máte tento moučník rychle hotový a můžete jej dát vychladit do lednice,aby byl tvaroh pěkně ztuhlý.Tak jdeme na 1 těsto: vajíčka si vyšleháme s cukrem,přidáme olej,a ostatní suroviny.Vše ručním robotem zpracujeme. toť vše.Jdeme na druhé tvarohové těsto: Ručním robotem zpracujeme všechny suroviny v řídké těsto a toho se vůbec nebojte,protože puding v prášku zajistí,že tvaroh krásně ztuhne.Plech si vyložím pečícím papírem a naleju na těj tak polovinu 1 těsta.Druhé tvarohové těsto naliju celé na něj a pokladu hodně broskvičkami. Zbytkem těsta zaliju broskve a tvaroh a dám péct.Pozor zvolna,žádných 170st. Já peču tak 110-120 a píchám špejlí,abych věděla,že je i tvaroh upečený.Dáme vychladit a baštíme.Já buchtu upekla večer a teď ráno koukám,z celého plechu zbylo 5 kousků ,tak jsem nemohla na fotku vybrat ty nejhezčí řezy,ale snad je to trochu vidět.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andy32
(upraveno)
26. 10. 2013, 18:21
Dobrý podvečer, Martinko, díky za super receptík, dnes jsem vyzkoušela a vážně nemá chybu! určitě neděláme naposledy... jinak pro Ty, co se jim tolik nepovedlo, zvolte větší hrnek, spodní těsto je opravdu v podstatě rozetřené po pečícím papíru a pak už to musí dopadnout!
Peta292
(upraveno)
5. 9. 2013, 20:17
r 1947
(upraveno)
31. 8. 2013, 13:40
Dělala jsem včera, opravdu moc dobré.
sandrik
(upraveno)
29. 8. 2013, 10:15
já začala velkým 250ml hrnkem, ale když jsem viděla, kolik by toho cukru bylo, tak jsem šáhla po menším hrnku (200ml). Dala jsem ho na plech co je na skoro celou plochu trouby (klidně ho změřím, až buchtu vyndám z trouby) a vyšlo mi to s těstem skutečně jen tak tak! Spodek jsem nalila víc jak půlku a důkladně rozetřela stěrkou, na to broskve. Tvarohového těsta (do něj jsem dala o něco míň mléka, už takhle bylo dost řídké) bylo dost, vše dobře zakrylo. Zbytek piškotového těsta jsem lila tenkým "čůrkem"dokud jsem nezakryla celý plech, ale bylo to skutečně o fous to zakrýt. Teď se to už 20min peče a krásně voní, tak jsem zvědavá, jestli vůbec stihne vystydnout - mám doma celou bandu supů každopádně recept je úžasně jednoduchý - skoro celý ho dělala moje 8letá dcera příště prostě vezmeme na těsto větší hrnek, ale cukr přidávat nejspíš nebudu
sandrik
(upraveno)
29. 8. 2013, 11:35
@sandrik
na vychladnutí nebyl čas, už se do toho pustili, tak jsem taky ochutnala a je to skvělý
Prcek23
(upraveno)
29. 10. 2011, 22:13
Martinko ... vyzkoušela jsem a opravdu ke prostě výborné uspokojovadlo !! Děkuji za super receptík .... M.
koblizecek
(upraveno)
29. 10. 2011, 17:17
VEJDE SE TO NA NORMALNI PEKAC NEBO JE TREBA MENSI?
s-arka
(upraveno)
29. 10. 2011, 16:17
Dnes jsme dělala pro návštěvu a málem jsem neměla co nabídnout Manžel chtěl jen zkusit a pak stál nad plechem a pořád ukrajoval Opravdu super záležitost Musím zítra pro suroviny a upéct i pro nás
W1Světluška
(upraveno)
4. 9. 2011, 17:29
Tak jsem neodolala a recept vyzkoušela a musím říct že nemá chybu. Opravdu takový jak Martina píše je úžasně šťavnatý a rychlý a ještě rychleji snědený tak si ho hned ukládám mezi nej.recepty protože určitě budu péct znova.
lidare
(upraveno)
4. 9. 2011, 9:36
taky zkusím ale s jiným ovocem,už se těším
didli
(upraveno)
4. 9. 2011, 8:32
Tak to vypadá úžasně.Myslíte,že můžu dát ostružiny?Máme jich plno.Děkuji
voralda
(upraveno)
4. 9. 2011, 9:03
@didli
Určitě,já dala broskve,protože nám chutnají.Zas to bude mít jiný šmrnc.Tak hodně zdaru a po dobrém obědě k moučníku
lenka.lentilka
(upraveno)
1. 4. 2011, 14:38
Vyzkoušeno. Rychlé , mňamózní . Děkuji za super recept a DOPORUČUJI všem !
voralda
(upraveno)
14. 4. 2011, 7:58
@lenka.lentilka
Děkuji za pochvalu ,dnes ho budu taky dělat.Jedeme na návštěvu,tak bude ke . Martina
moninani
(upraveno)
13. 3. 2011, 15:09
Tak buchtička je už v troubě už se těší,až si budou moci dát,hlavně té mladší to minule moc chutnalo,a to je vážně pochvala všech pochval,protože ona moc buchtová není Díky za skvělý recept
T.Mugler
(upraveno)
26. 2. 2011, 9:51
Ahoj Martí ....tak včera jsem poprvé pekla tento úžasný koláč ....moc se povedl a výborně chutnal ...díky za skvělý receptík Marcí
voralda
(upraveno)
1. 3. 2011, 8:27
@T.Mugler
Ahoj,tak to jsem moc ráda .Kluci jedou v sobotu na hory,tak jim ho budu dělat na cestu taky . Martina
Hana1407
(upraveno)
31. 1. 2011, 21:39
Martinko děkuji za skvělý receptík, dnes jsem pekla s meruňkami a už neníííííí, je to úžasný koláč, určitě jsem nedělala naposledy, děkuji a těším se na další recepty
voralda
(upraveno)
1. 3. 2011, 8:29
@Hana1407
Hani tak to mě moc těší ,my ho máme taky moc rádi Martina
pelunka
(upraveno)
16. 10. 2010, 14:03
Dobrý den Marti tak jsem opět dnes pekla tuto vaši buchtičku a je opět senzační dnes už mne řídký tvaroh nerozhodil manžel se tady raduje mlsoun jeden moc děkuji všem buchtičku doporučuji jo a hrnek používám čtvrtlitrák co byl u čaje pickwick ranní
voralda
(upraveno)
20. 10. 2010, 22:33
@pelunka
Péťo jsem ráda,že Vám tak chutná .Dokonce koluje po internetu meil,kde jsou nějaké recepty z MMB a tato moje buchta je mezi nimi . Martina
marcela54
(upraveno)
8. 10. 2010, 10:19
hned bych si dala
citren
(upraveno)
8. 10. 2010, 10:04
VYZKOUŠÍM
janča1978
(upraveno)
4. 7. 2010, 14:07
Naprosto užasná buchta,včera jsem upekla a je to mňamka.Paní Martině děkuji za recept. Jana.
voralda
(upraveno)
20. 10. 2010, 22:34
@janča1978
Vůbec není zač já se ráda podělím Martina
voralda
(upraveno)
6. 7. 2010, 22:52
@janča1978
Jani není zač Krásné prázdniny přeje Martina s rodinkou
janča1978
(upraveno)
4. 7. 2010, 14:07
Naprosto užasná buchta,včera jsem upekla a je to mňamka.Paní Martině děkuji za recept. Jana.
06adamek
(upraveno)
3. 6. 2010, 11:08
Tuto dobrotu jsem pekla již podruhé a je to naprosto luxusní rychlovka ,poprvé jsem použila pečící papír a dno bylo hodně vlhké.Včera jsem plech klasicky vymazala a vysypala a je to naprosto bez chyby .Všem moc doporučuji,je to dobrůtka .Používám tak 180 ml hrneček a těsta mám akorát.Ještě se mi nestalo,aby se nepovedla .Martina .
voralda
(upraveno)
4. 6. 2010, 22:49
@06adamek
Marti,to jsem moc ráda,že ji pečete už podruhé ,já jí peču taky často. Mějte se krásně a krásné léto Martina