(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
ostružinový chlebíček
Potřebné ingredience
250g prosáté hladké mouky, 175g másla + na vymazání formy, 175g jemnějšího přírodního cukru, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce hrubšího přírodního cukru, 1 menší sladší jablko, nakrájené na čtvrtky (se slupkou, ale bez jádřince), 2 velká vejce (lehce prošlehaná), jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče, 2 lžičky prášku do pečiva, 230g ostružin
Postup přípravy
1.
Troubu předehřejeme na 180/160 st., formu na biskupský chlebíček o objemu 1,7l vymastěte a dno vyložte papírem na pečení. Ideální je forma o rozměrech 9 x 20 X 13 cm, pokud je mělčí, možná bude chlebíček hotový už za hodinu.
V míse utřete mouku, máslo a jemnější cukr prsty na jemnou drobenku. Odeberte pět lžic, přimíchejte k nim skořici s hrubším cukrem a dejte stranou.
2.
Jablko promíchejte s vejci a pomerančovou kůrou. K drobence přidejte prášek do pečiva a pak rychle vmíchejte jablečnou směs. Promíchejte jen lehce, výsledná směs by měla snadno stékat ze lžíce.
3.
Do těsta přimíchejte 3/4 ostružin, snažte se je nerozmačkat. Těsto přeneste do formy, povrch uhlaďte, posypte zbylými ostružinami i drobenkou.Vložte do trouby a pečte 75-80 minut. Po 50 minutách zkontrolujte, jestli povrch příliš nehnědne, a případně ho zakryjte pečícím papírem. Hotový chlebíček je na omak pevný, vpíchněte do něj špejli - neměly by na ní ulpět vlhké drobky.
4.
Chlebíček nechtě ve formě ještě půl hodiny zchladnout, pak ho vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. Sejměte pečící papír a nakrájejte moučník na plátky. Vydrží až dva dny, nejlépe v plechové krabičce nebo zabalený v alobalu.
Tento recept není můj, ale je opsaný z Apetitu.
Na první pohled se může zdát složitý, ale dělám ho pravidelně a už mi to ani nepřijde. A je opravdu výborný!!! Zkoušela jsem to i s obříma borůvkama a také to bylo moc dobré.
Troubu předehřejeme na 180/160 st., formu na biskupský chlebíček o objemu 1,7l vymastěte a dno vyložte papírem na pečení. Ideální je forma o rozměrech 9 x 20 X 13 cm, pokud je mělčí, možná bude chlebíček hotový už za hodinu.
V míse utřete mouku, máslo a jemnější cukr prsty na jemnou drobenku. Odeberte pět lžic, přimíchejte k nim skořici s hrubším cukrem a dejte stranou.
2.
Jablko promíchejte s vejci a pomerančovou kůrou. K drobence přidejte prášek do pečiva a pak rychle vmíchejte jablečnou směs. Promíchejte jen lehce, výsledná směs by měla snadno stékat ze lžíce.
3.
Do těsta přimíchejte 3/4 ostružin, snažte se je nerozmačkat. Těsto přeneste do formy, povrch uhlaďte, posypte zbylými ostružinami i drobenkou.Vložte do trouby a pečte 75-80 minut. Po 50 minutách zkontrolujte, jestli povrch příliš nehnědne, a případně ho zakryjte pečícím papírem. Hotový chlebíček je na omak pevný, vpíchněte do něj špejli - neměly by na ní ulpět vlhké drobky.
4.
Chlebíček nechtě ve formě ještě půl hodiny zchladnout, pak ho vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. Sejměte pečící papír a nakrájejte moučník na plátky. Vydrží až dva dny, nejlépe v plechové krabičce nebo zabalený v alobalu.
Tento recept není můj, ale je opsaný z Apetitu.
Na první pohled se může zdát složitý, ale dělám ho pravidelně a už mi to ani nepřijde. A je opravdu výborný!!! Zkoušela jsem to i s obříma borůvkama a také to bylo moc dobré.
ostružinový chlebíček
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 2. 2010, 21:20
děkujiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Alele
(upraveno)
1. 2. 2010, 17:24
Vypadá nádherně!!!