(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
Mazanec z domácí pekárny - vynikající !
Potřebné ingredience
300ml vlažného mléka, 1 vejce, 100g rozpuštěného másla, 5 PL oleje, 2 vanilkové cukry, 3 PL cukru krupice, 500g polohrubé mouky, špetka soli, 2 ČL sušeného droždí. Mandle, z 1 většího citronu nastrouhaná kůra, drobně nasekaná kandovaná pomerančová kůra (kdo má rád, tak samozřejmě rozinky namočené v rumu)
Postup přípravy
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zvolíme program kynuté sladké těsto
(doba přípravy cca 2.55 hod). Po pípnutí přidáme nasekané loupané mandle, kůru a rozinky.
(doba přípravy cca 2.55 hod). Po pípnutí přidáme nasekané loupané mandle, kůru a rozinky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paolinka
(upraveno)
17. 1. 2011, 19:55
Dobrý večer Jarko včera jsem zkusila váš recept na mazanec a je vynikající ,moc nám všem chutnal a samozřejmě už je snědený,takže můžu jít zadělat na nový .Děkuji za receptík a přeji krásný večer Jana D.
Kaci1
(upraveno)
18. 2. 2010, 18:05
Dobrý den,tak jsem dnes vyzkoušela Váš receptík a nějak se mi mazanec zdrcnul v té pekárně . Dala jsem suroviny podle Vašeho pořadí a dala program na sladký bochník CAKE,mám pekárnu zn.Concept s dvěma hnětacíma a peklo se to 2h. V příručce píšou,že se po upečení pekárna přepne do do režimu(udržování teploty ),to trvá 60min.,tak nevím zda to nebylo tím. Vy necháváte taky takto dojít,nebo hned po upečení vyndáte? Díky Katka
Jambi
(upraveno)
21. 2. 2010, 9:21
@Kaci1
Zdravím Katko, já hned vyndávám - po dojití nechám tak max 5 min. a hned vyklopím z nádoby ven a nechám chladit. Ono né vždycky si mouka vezme stejné množství mléka, mohlo být i víc tekutiny .. já už mám tak nějak vypozorováno, že pokud mi těsto začne dělat na háku bochánek, který se nelepí na stěny nádoby, tak je OK. Pokud se mi ještě rozlévá na stěnu, tak přisypu mouku Posledně jsem taky měla nějak míň savou mouku a dosypávala jsem docela dost ... no pak to kynulo, jak hrnečku vař, že jsem musela během kynutí těsto drobet srazit, aby neuteklo z pekárny ven
Jambi
(upraveno)
13. 2. 2010, 20:40
Dneska jsem ho málem měla jak hrnečku vař! No nakonec skončil milimetr pod sklem. Dala jsem sekané neloupané mandle a vlašské ořechy Rozkrojila napůl, ať se líp krájí a pocákala pro změnu i citronovou polevu. http://www.webmate.cz/galerie/img/gw4b76feac11196.jpg
Ritulka
(upraveno)
10. 2. 2010, 21:22
Já jsem ho pekla dnes - program SLADKÝ neboli ULTRARYCHLÝ (1:52 hod) a je super Moc děkuju za recept Rita (P.S. Mám pekárnu Harmony s dvěma háky.)
zdenka54
(upraveno)
9. 2. 2010, 18:16
Já myslím,že pro úplné začátečníky by bylo lepší napsat,že zvolíme program těsto(1,5hod) a po jeho skončení program Pečení(1hod).Doufám,Jaruško,že se nezlobíte určitě ho zkusím
Jambi
(upraveno)
9. 2. 2010, 23:39
@zdenka54
Nezlobím Zdeni uvádím podle mojí pekárny - asi bys spíš měla uvést že jde o typ Claronic, jednohákovou ... a zrovna tenhle program je pro přípravu mazance ideální.
sima73
(upraveno)
9. 2. 2010, 22:12
@zdenka54
Zdeni, já na mojí pekárně (VEGA) volila program SWEET-sladký a dělalo se to celkem 2:55, jak píše Jarka. Ale dá se to i tak jak píšete vy
SILVIK1
(upraveno)
9. 2. 2010, 9:47
dělá stejný a je opravdu vynikající
sima73
(upraveno)
6. 2. 2010, 10:33
Jarko, včera jsem pekla, a je supeeeeeeer !!!! Recept jsem si uložila, a už jiný péct nebudeme, je skvělý, úplně se rozplývá na jazyku. tady je fotečka, jak se nám povedl: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2657057
Jambi
(upraveno)
9. 2. 2010, 23:41
@sima73
Jsem ráda že se povedl Vypadá náramně !
Ilonáček
(upraveno)
31. 1. 2010, 15:00