(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Buchta se "sázenými vejci"
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g Hery, 200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 4 vejce, 1 kypřící prášek. Krém: 1/4 l mléka, 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 100 g zakysané smetany, 1 větší konzerva meruněk. Poleva: 1/4 l šťávy z meruněk, 1 balíček dortové čiré želatiny
Postup přípravy
Z másla utřeme krém, přidáme cukr a vejce, mouku a prášek do pečiva. Umícháme (možno i el. šlehačem). Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme 15 min při 170 C.
Mezitím uvaříme z mléka a pudinkového prášku pudink. Necháme trochu vychladnout a vmícháme smetanu. Hmotu natřeme na buchtu ve skvrnách připomínajících bílek a pak vrátíme zpět do trouby na 10 min při stejné teplotě.
Po vychladnutí položíme na "bílky" jako žloutky okapané půlky meruněk.
Pak připravíme želatinu dle návodu - 250 ml šťávy z meruněk + prášek. Poléváme "žloutky" a vlastně celou buchtu.
Dobrou chuť :-)
Mezitím uvaříme z mléka a pudinkového prášku pudink. Necháme trochu vychladnout a vmícháme smetanu. Hmotu natřeme na buchtu ve skvrnách připomínajících bílek a pak vrátíme zpět do trouby na 10 min při stejné teplotě.
Po vychladnutí položíme na "bílky" jako žloutky okapané půlky meruněk.
Pak připravíme želatinu dle návodu - 250 ml šťávy z meruněk + prášek. Poléváme "žloutky" a vlastně celou buchtu.
Dobrou chuť :-)
Tuto želatinu kupuji já + velká plechovka meruněk
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jita K.
(upraveno)
31. 1. 2010, 19:56
Je výborná , doporučuji vyzkoušet
Ilonáček
(upraveno)
31. 1. 2010, 14:54
alimraj1
(upraveno)
31. 1. 2010, 12:26
krásný a určitě moc jedlý ,ale proč mně se želetina vždycky vsákne do té buchty?