Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ

0.0
VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA - BEZLEPKOVÉ

Potřebné ingredience

NA TĚSTO - 2,5 dc vody, 100 g tuku / másla /, 175 g mouky Mantler, špetka soli, 3 vejce. NA KRÉM - 2,5 dc mléka, 1 vanilkový /banánový/ pudink od Oetkera, 100 g másla, asi 4 lžíce cukru, vanilkový cukr. POLEVA - 150 g mouč. cukru a 1-2 lžíce vody nebo citr. štávy. Zkoušela jsem krém i jinak :-) takže, do 3dc soj. mléka jsem zašlehala 2 pudinky Oetkera Ole bez vaření a do hustého pudinku jsem přidala 100g másla, byl výborný :-)

Postup přípravy

Dáme vařit vodu, přidáme tuk. Až se vše vaří přidáváme mouku se solí a micháme. Použila jsem elektrický šlehač. Těsto se za chvilku začne odlepovat od hrnce. Sejmeme z plotny a necháme vychladit do vlažna, pak šlehačem zamícháme vejíčka pořádně do hladka. Těsto vložíme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem tvarujeme věnečky. Dáme do trouby 220st na 20 min. V troubě mám misku s vodou, aby těsto lépe naběhlo.
Na krém uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Přimícháme máslo. Upečené a vychládlé věnečky rozřízneme a naplníme krémem, já na krém přidala ještě šlehačku ve spreji. Povrch věnečku pocukrujeme nebo dáme čokol. polevu. Já jsem dala cukrovou s vody a cukru.Pořádné v misce vařečkou umíchat a věnečky namáčet. Možná vše vypadá složitě, ale je to rychlovka a byly naprosto famózní :-):-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Matulajzka 16. 2. 2014, 18:46
Tak jsem zkusila nový recept, věnečky se mi vždy povedly, ale tyhle ne :( místo věnečků nadýchaných spadlé :( |-) nevím, jestli jsem udělala někde chybu, ale jsem z toho zklamaná... :-S
Hanulka2 24. 8. 2012, 22:33
(Y) (Y) (Y)
andol 24. 8. 2012, 14:43
(Y) |:o) |:o)
fialka 75 9. 6. 2010, 21:11
Ivetko, mám další dotaz ,-) lašuji po zákuscích, čeká nás svatba, kde samozřejmě na bzl cukroví pro syna nikdo myslet nebude a tak mu musím něco uklohnit, aby nám ostatním nezáviděl. Zákusky jsme ještě nikd ynepekla, myslím BZL ...Tady přemýšlím nad tou šlehačkou co jste tam dala na krém - je v ní přidán ztužovač, aby vydržela? *-)
ivetae 10. 6. 2010, 10:02
@fialka 75 Simonko, udělala jsem krém a na něj jsem dala šlehačku bezlaktozovou ve spreji, za chvíli klesla. Udělejte více krému a šlehačku když tak nedávejte, pokud ji nemůžete. Se sojovou šlehačkou na šlehání jsem neměla úplně nejlepší zkušenosti, nešla mi pořádně do tuha vyšlehat, ale je jich více druhů, tak možná že jsou lepší, než jsem měla. :-)
fialka 75 11. 6. 2010, 8:33
@ivetae Ivetko, zrovna mám v troubě makové hřebeny z vašeho těsta a musím na něj pět ódu |:o) myslelal jsem,že těsto s kterým se mně dobře dělá jsem už našla, ale to vaše je ještě lepší (Y) úžasné !!! I chuť má dobrou a ted jsem už jen zvědavá na hotový výsledek ,-)ale věřím, že bude taky dobrý (dance)
ivetae 11. 6. 2010, 10:16
@fialka 75 Simonko, jsem ráda, že se povedly a určite budou i chutnat :-)
fialka 75 11. 6. 2010, 21:33
@ivetae chutnaly (Y)ani jsem je nestihla vyfotit ,-)
nesinka 30. 1. 2010, 16:03
chci se zeptat když nemam zrovna tu mouku na věněčky mohu použit i jinou a prosim jakou ?Děkuji vladka *-)
ivetae 30. 1. 2010, 16:06
@nesinka Jejda, dělala jsem je dnes poprvé. Vyzkoušejte z Jizerky. Iveta
channah 30. 1. 2010, 15:49
Tak to je paráda.......určitě vyzkouším ^o) (clamp)
Ilonáček 30. 1. 2010, 14:23
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie