Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hlívový bůček se zázvorem -MOOOC DĚKUJI BIBINCE

0.0
Hlívový bůček se zázvorem -MOOOC DĚKUJI BIBINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: Libovější bůček(kdo ho nerad, může dát jinou část vepřového), 3 cibule, 5 kusů hlívy(může být klidně víc), 1 lžíce zázvoru, 1 lžíce koření na vepřovou pečeni, hladká mouka na obalení masa, olej, Solamyl, pepř, sůl

Postup přípravy

Postup:

Bůček si nařežeme jakoby na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmažíme po obou stranách, k němu přidáme všechny nakrájené cibule, promícháme, aby se dostala cibule na dno, takto dusíme tak půl hodiny(může se i malinko napálit). Pak přilijeme vodu, oškrábeme dno, přidáme zázvor a koření na pečeni, přikryjeme a dusíme do téměř změknutí masa. Zatím si pokrájíme hlívu na proužky, všechnu přidáme k masu, dosolíme a dusíme ještě dál, až je všechno měkké. Pokud by nestačila zahustit omáčku mouka z obalování, uděláme si do malého množství vody solamyl, smícháme a vlijeme do omáčky.

Poznámka:

Říká se, že bůček není až tak zdravý, ale hlíva je zdravá velmi, tak se to moc hezky doplňuje. Jídlo jsem udělala přesně podle našich chutí a vám doporučuji, aby jste to vyzkoušeli-stojí totiž za to!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie