(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Ořechovo-ananasový koláč
Potřebné ingredience
2 vejce, hrnek cukru krupice, plechovka ananasu, jedlá soda, 2 hrnky polohrub. mouky, hrnek mletých vlašských ořechů, 1 kelímek pomazánkového másla, vanilkový pudink, vanilkový cukr, šlehačka ke šlehání, čokoládu
Postup přípravy
Vejce ušleháme s hrnkem cukru do pěny, přidáme plechovku rozmixovaného ananasu (i se šťávou- když nemám dám domácí zavařené broskve, 2 hrnky polohr. mouky, 2 káv. lžičky jedlé sody a hrnek mletých ořechů - vše promícháme a dáme upéct. Mezitím rozmícháme do hladka kelímek pom. másla se lžicí vanilkového pudinku, vanilkový cukr a polovinu hrnku moučkového cukru + ušlehanou šlehačku. Směs rozetřeme na vychladlý korpus a posypeme nahrubo mletými ořechy a pocákáme čokoládou. Je strašně dobrá, u nás nejoblíbenější.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
17. 2. 2008, 11:24
Tohle peče naše příbuzná, co bydlí s námi v domě. Je to děsná dobrota, tak se to musím taky naučit
Ajča
(upraveno)
17. 2. 2008, 11:20
Včera jsem pekla a je to neskutečná dobrota Mňam!
Marketp
(upraveno)
3. 11. 2007, 22:37
Ahoj Yvet , tak jsem taky vyzkoušela , je výborný , asi nic nezbyde
Dandulee
(upraveno)
27. 10. 2007, 20:02
výborná
Dandulee
(upraveno)
28. 9. 2007, 20:12
Chtěla bych tuto dobrůtku zítra upéct,tak se raději ptám jak velký ten ananas?
filín
(upraveno)
27. 3. 2008, 19:28
@Dandulee
klasická plechovka ananasu z obchodu, dělají jen jednu velikost - si myslím.
Yvia1
(upraveno)
7. 8. 2007, 9:09
Jak velké má být to pomazánkové máslo?
filín
(upraveno)
28. 8. 2010, 14:08
@Yvia1
klasický kelímek, obyčejné bez příchuti
Pajcinka
(upraveno)
6. 8. 2007, 21:01
Vypadá krásně.Taky mám dotaz-ten vanilkový pudink-to se dává lžíce prášku nebo uvařeného pudinku?Děkuji
filín
(upraveno)
8. 8. 2007, 13:36
@Pajcinka
lžice prášku
mmili
(upraveno)
6. 8. 2007, 19:24
Ahoj vypadá to moc zajímavě, určitě vyzkouším, ale určitě ananas i se šˇtávou? nebude to moc řídké, ptám se raději dopředu. Děkuji
filín
(upraveno)
8. 8. 2007, 13:37
@mmili
ano i se šťávou, nemějte strach, určitě ji zkuste, je výborná