(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Dušená mrkev s mletým masem nadivoko :-)
Potřebné ingredience
500 g mletého masa (nejlépe mix hovězí + vepřové), 500 g mrkve, 1 cibule, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, citrónová šťáva, sůl, cukr
Postup přípravy
Na oleji osmahnout cibulku. Na cibulku vložit maso a smažit dokud se nezačne drobit. Potom podlít vodou, osolit přidat bobkový list, nové koření a pepř. Dusit pod pokličkou cca 15 min.
Potom přidat na kolečka pokrájenou mrkev a vše dusit do měkka. Ke konci zaprášit polohrubou moukou a provařit. Nakonec dochutit solí, cukrem, citrónovou šťávou.
Potom přidat na kolečka pokrájenou mrkev a vše dusit do měkka. Ke konci zaprášit polohrubou moukou a provařit. Nakonec dochutit solí, cukrem, citrónovou šťávou.
Na oleji osmahnout cibulku. Na cibulku vložit maso a smažit dokud se nezačne drobit. Potom podlít vodou, osolit přidat bobkový list, nové koření a pepř. Dusit pod pokličkou cca 15 min
Potom přidat na kolečka pokrájenou mrkev a vše dusit do měkka. Ke konci zaprášit polohrubou moukou a provařit. Nakonec dochutit solí, cukrem, citrónovou šťávou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
maarketa
(upraveno)
9. 9. 2010, 12:08
Už jdu na to,dneska vyzkoušíme na oběd.těším se,mrkev milujeme
vapetka
(upraveno)
30. 6. 2010, 19:04
Super- super-super díky za recept měli jsme to dneska k večeři. dávám do oblíbených a budu dělat.
jilly
(upraveno)
23. 6. 2010, 10:12
urcite vyskusam
Kuboška
(upraveno)
23. 6. 2007, 16:53
Jitko, tak pořád obměnuji a přidávám zeleninu a co mi nejvíc chutnalo, byla kombinace mrkve, pórku, červeného paprikoveho lusku a květáku (vše dohromady). Je z toho nakonec spíš taková masová haše, ale vynikající! Ani se mi k tomu nechtělo jíst přílohu Fakt díky za super nápad - pokaždé z toho vyjde něcoj iného a já nemám pocit, že se ve vaření opakuji. Jen se nebát experimentů! Zuzka
Ayra
(upraveno)
24. 6. 2007, 22:38
@Kuboška
určitě vyzkouším
pipisek
(upraveno)
27. 5. 2007, 11:03
Jitko,včera jsem vyzkoušela.Musím říci bez chyby.Všechno jsme snědli,tak že nezbylo ani na přídavek.Skvělý recept Petra
Ayra
(upraveno)
28. 5. 2007, 20:20
@pipisek
Tak to mám radost, že vám chutnalo Je to naše nejoblíbenější úprava mrkve.
Monadelka
(upraveno)
5. 3. 2007, 8:39
vynikající
Kuboška
(upraveno)
20. 8. 2008, 21:48
Jitko, dneska jsem to vyzkousela a jelikoz mame radi barevne pokrmy, pridala jsem tam jeste asi 1/2 brokolice a je to MNAMKA! Jako prilohu k tomu muzeme jak brambory, tak ryzi, tak testoviny. Zase mam v seznamu o jedno rychle a chtune jidlo navic. DIKY Zuzka a kluci
Ayra
(upraveno)
18. 2. 2007, 23:21
@Kuboška
Zuzanko, jsem ráda, že Vám chutná. Taky máme rádi barevná jídla - někdy přidávám buď hrášek, nebo kukuřici. Brokolice mě nenapadla, ale určitě vyzkouším, takže i já děkuji za inspiraci