(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Hrníčkové houskové knedlíky
Potřebné ingredience
1 houska , 1 hrnek mléka , 1 hrnek hrubé mouky , 2 žloutky , sníh z bílků,
špetku soli
Postup přípravy
Do hrnků vymazaných máslem dát ¾ těsta.Do kastrolu do ½ hrnků vodu.Z počátku vařit přiklopené – těsto vykyne. Vařit min.45 min.Provaření zkoušet špejlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Krchňačka
(upraveno)
22. 10. 2008, 11:46
Bronze1
(upraveno)
22. 8. 2007, 10:48
Dobrý den asi jsem trochu natvrdlá, ale vážně to nechápu , To množství přísad je na jeden hrnek knedlíku, nebo nakolik? Lucie
Krchňačka
(upraveno)
22. 10. 2008, 11:36
@Bronze1
4-5 hrnků,naplněných do 3/4 Pozdě,ale přece
jjajinka
(upraveno)
7. 8. 2007, 6:46
Dobré ránko, asi ještě spím, ale nechápu , co znamená " do kastrolu do 1/2 hrnků" Děkuji.
Krchňačka
(upraveno)
19. 8. 2007, 17:42
@jjajinka
Tak tedy hrnky z poloviny potopené Iva
jassnenka
(upraveno)
7. 8. 2007, 6:38
Nez se do nich pustim tak bych se rada zeptala: jak/kdy vyndavat z tech hrnku? Hned a nebo az vychladle? a jak predejit srazeni knedliku? Musi se propichat hned po vyndani z hrnce nebo vubec nepropichavat? Predem dekuji za odpoved. (Nerada bych je zmarila - jak uz se mi to tolikrat pri delani knedliku stalo, vetsinou to byly betonaky nebo takove oblemcane. )
Krchňačka
(upraveno)
19. 8. 2007, 17:45
@jassnenka
Uvařené hned vyklopit,krájet a podávat.Nepropichovat Dejte vědět,zda se zadařilo Iva
3korka
(upraveno)
6. 8. 2007, 23:14
taky vaříme jen tyto jsou super
Krchňačka
(upraveno)
6. 8. 2007, 23:09
Naprosto souhlasím a děkuji
jituskadablik
(upraveno)
6. 8. 2007, 17:25
taky je dělám a jsou mňam mňam
Krchňačka
(upraveno)
6. 8. 2007, 16:28
Pro 3 dospělé a dítě plně dostačující množství-mé nejoblíbenější bo jiné houskové neumím.