(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Bezkonkurenčí vynikající pasta.

Potřebné ingredience
2kg rajčat,2kg paprik,1kg cibule,2 paličky česneku,2dcl oleje,1dcl octu, 9dkg soli,13dkg cukru,1sáček ml.sladké papriky,1sáček ml.pepře a 1 kelímek plnotučné hořčice. zapomněla jsem ,že jsem dala jednu malou cuketu
Postup přípravy
Veškerou zeleninu umyjeme a očistíme.Já rajčata sloupnu (naříznu rajčata křížkem spařím vřelou vodou a nechám tak minutu-2min.propláchnu studenou vodou,pak to jde krásně.)Nemusí se,ale mě tam ty šlupečky vadí.Pak všechno rozmixuji na hrubo,aby tam byly kousíčky.Dáme do hrnce ,přidáme koření,olej ocet a dáme vařit na 2 hodiny.To se odpaří zbytečná voda a 10 minut před dovařením přidám hořčici.
Dělám si jednu várku s hořčicí a jednu bez ní.
Tato pasta je osvědčená,perfektní a chutná.
Používám ji na nakládání na grilování,na pečení masa jako příloha ke klobáskům.Přidávám i lžíci té pasty,když vařím polévky,nebo do guláše. Také na pizzu. Má všestranné použití.
Dělám si jednu várku s hořčicí a jednu bez ní.
Tato pasta je osvědčená,perfektní a chutná.
Používám ji na nakládání na grilování,na pečení masa jako příloha ke klobáskům.Přidávám i lžíci té pasty,když vařím polévky,nebo do guláše. Také na pizzu. Má všestranné použití.

očištěná zelenina

už vařím

plním horké do sklenic

hotovo ,pasta má krásnou gulášovou barvu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Evasma
(upraveno)
10. 9. 2018, 9:12
Děkuji za recept. Z letošní úrody jsem udělala tuto pastu a je to geniální záležitost. Přesně to, co jsem hledala a potřebovala a co uspokojuje moje chuťové buňky. Díky.



nahlásit

backa
(upraveno)
10. 9. 2018, 9:51
@Evasma
Já děkuji za komentář
já jsem letos nedělala, ještě mám,ale vyzkoušela jsem švestkové čatní a je výborné ani jsem to nečekala .


nahlásit

danca60
(upraveno)
10. 9. 2018, 10:10
@backa
Prosím, jakou hořčici dáváte? A jaké množství? Velkou nebo tu malou?
A zavarujete pak ještě? Nebo jen dáte horké do sklenic a otočíte dnem vzhůru? Děkuji

nahlásit

haninka74
(upraveno)
4. 9. 2007, 11:01
Tak jsem včera vařila pastu podle vašeho receptu a musím chválit
Jen jsem dala jen 8 dkg soli a je to přesně akorát ,když tady Blanka říkala že je to dost slané . Normálně jsem jednu skleničku snědla jen tak
,moc mi opravdu chutná a děkuji za receptík . Hanka






nahlásit

backa
(upraveno)
4. 9. 2007, 19:33
@haninka74
Jsem ráda,že Vám chutnala,že je to víc slané,jsem zjistila,že tam má být 2kg paprik já jsem ale chomta hned to zpravím
a omlouvám se

nahlásit

besy
(upraveno)
28. 8. 2007, 17:59
Milá Tatjano,nevím nevím,ale dělala jsem to podle vašeho receptu a je to moc slané.Nemáte tam té soli moc? Těch 15dkg se mi zdá příliš.Na naložení masa to bude dobré,ale jinak jen tak ke klobásám asi ne.Mrkněte na to.Dík

nahlásit

backa
(upraveno)
30. 8. 2007, 17:23
@besy
Tak jsem se dívala,ale fakt tam mám 15dkg
a nikdy mi to nepřišlo a to ji dělám takových 6 let.Tak nevím,zatím nikdo nic neříkal.A jinak se Vám vyvedla??
To mě mrzí,protože nejen já ,ale i známí jsou s tou pastou moc spokojení. Táňa



nahlásit

besy
(upraveno)
3. 9. 2007, 11:07
@backa
Nic se neděje,možná že se mi zasekla váha.Příště si dám větší pozor.Ale jinak já mám podobný recept a tam dávám jenom Deko a žádnou sůl.Tak nevím.Ale s tím si hlavu nelamte,nechám to na nakládání masa a bude to.Nebo na pizu.

nahlásit

backa
(upraveno)
4. 9. 2007, 19:36
@besy
moc se omlouvám už jsem to zpravila
tak snad se po té pastě neupijete
hezký večer
Táňa



nahlásit