(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Super bublanina
Potřebné ingredience
6 vajec, 30 Dkg kryštálového cukru,1 vanilkový cukor, 30 Dkg múky ( ktorú používate na piškótové cesto, mne sa osvedčil Bezlepkový mix z Viedenských pekární v Modre, Jizerka..) 1 prášok do pečiva, 1,5 dcl vlažnej vody, 1,5 dcl oleja, ovocie podľa chuti.
Postup přípravy
Bielka vyšľaháme na polotuhý sneh a postupne prisýpame 10 Dkg cukru, potom postupne pridávame žĺtky a ostatný cukor, vanilkový cukor, vodu, olej a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Celú zmes zľahka premiešame a dáme piecť na vymastenom plechu, navrch uložíme ovocie podľa chuti. Pečieme pri 180 stupňoch.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dzehla
(upraveno)
20. 6. 2012, 21:09
Bublanina je skvělá, jen se chci zeptat. Ty žloutky se mají s cukrem utřít a nebo se přidávají neušlahané do těch bílků? Bublaninu jsem měla dost řídkou a ovoce mi spadlo na dno. Je to škoda protože chutná i tak výborně .
dada1010
(upraveno)
7. 7. 2014, 14:02
@dzehla
všetko sa dáva postupne šľahať, nič zvášť, preto je to super recept, že nie sú špinavé riady... skúste ovocie obaliť v múke...