Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

RYCHLÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

0.0
RYCHLÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 125g moučkového cukru, 125g másla, špetka soli, 1 lžíce strouhanky, 2 vejce NA ŽMOLENKU: 60g másla, 60g cukru, 90g mouky

Postup přípravy

Smícháme mouku, cukr, sůl, změklý tuk a vejce. Propracujeme v těsto, které rozprostřeme nejlépe do kulaté formy na koláč. Pokud se vám bude těsto lepit na ruce, namočte si je. Potom těsto propícháme vidličkou a posypeme strouhankou. Troubu si nastavíme na přibližně 160-180ºC. Na těsto vysypeme borůvky. Z másla, cukru a mouky si připravíme žmolenku, kterou nasypeme na borůvky. Pečeme přibližně 30 minut. Že je koláč hotový, poznáte podle nahnědlé žmolenky a podle nádherné vůně, která se bude šířit vaší kuchyní.

Tento recept můžete úspěšně používat po celý rok. Buď s obměnou – dají se použít například švestky, celoročně jablka (ty navíc ještě sypu skořicí), dokonce jsem vyzkoušela i ostružiny (ty doporučuji ještě navíc přisladit, byly dost kyselé) – anebo můžete použít samozřejmě i mražené borůvky. Šikovné hospodyňky napadnou určitě i další možnosti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 29. 1. 2010, 11:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie