(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
BZL chleba z pekárny
Potřebné ingredience
200 g Jizerky, 200g Shär B, asi 50g pohankové mouky, 2 ČL instaního droždí s ptákem, asi 430 ml studené vody, 2 PL oleje, asi 1,5 ČL cukru, 2 ČL soli a semínka dle libosti (nemusí být) - já dala slunečnicové, dýňové, lněné a psyllium.
Postup přípravy
Při míchání jsem těstu trochu pomáhala, vody dala trochu víc, původní recept měl 400ml, ale těsto musí být trošku řidší, né tuhé. Před tím, než začalo kynout vytáhla jsem háky a pekla na hodinový pečící program, kynout jen jednou a to asi hodinu. Nemám pečku s BZL programem, proto jsem kombinovala z těch co tu mám na výběr a splňovali požadavky na BZl pečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ali81
(upraveno)
19. 1. 2013, 9:52
Dobrý den, díky za recept. Chlebík je super, měkký a pohromadě držící i druhý den. Přidávám i trošku guarové gumy. Zkušela jsem z Jizerky a mouky ze Sparu. V pohodě. Pohankovou dávám většinou celozrnnou. Světlý manželovi moc nejel. Jdu zrovna jeden zadělat.
fialka 75
(upraveno)
12. 2. 2013, 17:34
@Ali81
Ali, díky za pochvalu. Já už jiný recept na chleba nepoužívám světlý peču synovi na marmeládu, tousty ...
trala
(upraveno)
25. 7. 2012, 11:10
Dobrý den , děkuji za recept, synovi peču od půlky května a tento je moc dobrý, zřejmě vyzkouším i chléb upéct v troubě, vypadá krásně , z pekárny je světlý.
Verča-Berda
(upraveno)
6. 5. 2012, 14:07
Dobrý den Simi , peču bezlepkově teprve krátce a zrovna chleba byl pro mě velký oříšek .Dnes jsem zkusila chlebík od Vás http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4041920 ,jen jsem zapomněla vytáhnout metličky a celý si ho promáčkla .Chuťově je výborný,první co se docela podařil.Jen se mně zdá podle Vašeho nahoře moc světlý.Mám pekárnu Moulinex,pekla na bezl.program + 20min ještě pečení,....myslíte,že to bylo málo ? Po rozkrojení se zdá dopečený .Děkuji ............ Verča
fialka 75
(upraveno)
9. 7. 2012, 16:22
@Verča-Berda
Verčo, dotaz jsme našla až teď no já právě přestala péct v pekárně proto, že mně nevyhovovalo, jak do neopéká nahoře. Peču klasick yv troubě ve formě na biskupský chleba a tam mám krásnou křupavou kůrku.
Verča-Berda
(upraveno)
9. 7. 2012, 17:38
@fialka 75
Zuzanko,to neva ,já ho jdu akorát péct,tak jsem mrkla a všimla si odpovědi .Už peču v troubě a je to lepšejší http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4047877
korýška
(upraveno)
31. 1. 2011, 13:04
Děkuji za odkaz na recept - je to zatím jediný bezlepkový chleba, u kterého bych to nepoznala... chutná jako domácí veka, dokonce i manžel se oblizoval
fialka 75
(upraveno)
31. 1. 2011, 21:44
@korýška
Zuzy díky, jsem ráda, že se ti povedl konečně nějaký dobrý chlebík. Nezoufej, čím čstěji to budeš zkoušet, tím lepší budou výsledky
Kavja
(upraveno)
27. 9. 2010, 15:51
Milá Simonko , právě baštím chlebík . Musím uznat, že je to za mou dietu ( 13let ) ten nejchutnější chléb . Moc děkuji za recept a také Vám jeden přidám. Je to chléb z rýžové mouky. 350g rýžové mouky 350ml mléka 10g droždí 2 žloutky sůl, cukr, kmín Mějte se hezky a děkuji moc za recept Lenka.
fialka 75
(upraveno)
17. 10. 2010, 22:13
@Kavja
Leni, moc děkuji za pochvalu, opravdu mě těší a určitě vyzkouším i ten váš, já s pečením bezlepkově bojuji teprve 11 měsíců a jsem stále ve stádiu hledání receptů, co tomu mému mlsnému klukovi bude chutnat ... ikdyž s chlebem už neexperimentuji, to už jsem zakotvila u jednoho receptu, kde maximálně obměnuji druhy mouk ...
PETRA V
(upraveno)
3. 9. 2010, 14:10
kolik dáváte toho psilia? ráda bych vyskoušela váš chlebík . je pěkně vláčný a nadýchaný?Zatím jsem pekla jen z MIX B sní je chlebík super
fialka 75
(upraveno)
4. 9. 2010, 22:11
@PETRA V
psylia teď už skoro nedávám, protože jsem nějak nezaregistrovala, že by to pomáhalo lepšímu trávení, ale když jsem ho dávala, tak jen zarovnanou čajovou lžičku. Aby byl chlebík vlhký, tak přidávám trošku víc vody, než je v receptu, do pekárny prostě přiliju po troškách vody, až těsto bude takové řidší, na víc je to asi o 30-50 ml vody. Al euž jsem opustil ai pečení v pekárně a zadělávám v míse pěkně ručně a peču ve formě na biskupský chlebíček a peču v klasické troubě ...a i tu dělám řidší těsto, i na rohlíky dělám řidší a aby udržely tvar, mám koupenou formu na bagety. Zjistila jsem, že takhle je to těsto vlhčí a není tak dusivé
PETRA V
(upraveno)
23. 11. 2011, 11:26
@fialka 75
v troubě pečete na kolik a jak dlouho necháváte kynout.Skoušela jsem ho v pekárně a úplně se my propad a chutově taky nic moc .Tak nevím jakto když vám se tak poved a mě ne
fialka 75
(upraveno)
6. 4. 2012, 15:52
@PETRA V
Peťi až teď jsme objevila dotaz, brzku, co? peču ho na 200°C. pokud s epropadl, je to způsobené buď prudkou změnou teploty nebo často je to překynutím ... kynout nechávám 30-40 minut,pak hned přepnu troubu a peču na 200°C ...
ivetae
(upraveno)
27. 4. 2010, 20:08
Dobrý den, už 3x jsem pekla tento chlebík , ale dávám 400g mouky mantlér /jinou nemůžu/ a 50g pohankové a je opravdu moc dobrý. Prozatím jediný, který nám opravdu chutná , Iveta
fialka 75
(upraveno)
30. 4. 2010, 7:49
@ivetae
děkuji s Matlerky jsem taky párkrát pekla a nebylo to špatný. Čekám, až u nás ve zdravé výživě uvidím tu novou Mantlerku- tmavou, myslím, že bude moc dobrá. Teď jsem si moc oblíbila mouky Finax a peču půl na půl či 2:1 z ní a Shär či Jizerky. Zrovna mám z tohoto těsta v troubě rohlíky
ivetae
(upraveno)
4. 5. 2010, 19:38
@fialka 75
tak jsem pekla z té nové mantlerky + pohanková mouka a je to příjemná změna Je moc dobrý
fialka 75
(upraveno)
4. 5. 2010, 22:09
@ivetae
díky za zprávu, musím se po ní taky kouknout