(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Snadní čokoládoví "šneci"
Potřebné ingredience
1x listové těsto 2x čokoláda na vaření, nebo kvalitní hořká čokoláda trochu másla trochu mléka
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme čokoládku: ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, přidáme trochu másla a cmrdneme trochu mléka, mícháme, až máme hladkou čokoládovou polevu. Poté si rozválíme listové těsto na velký plát (jako když děláme štrůdl) a lžící na něj pěkně po celé ploše naneseme a rozetřeme čokoládovou polevu. Pak začneme rolovat až nám vznikne taková "obrnudle" :-). Přeneseme si jí na prkénko a krájíme asi 1,5 cm silné plátky (čokoláda může trochu vytékat, ničemu to nevadí). Na plech dáme pečící papír, na něj dáme plátky z roládky, mezi šnečky nechte dost místa...nabydou. Dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů celsia. Šnečci jsou hotovi, když těsto lehce zezlátne a čokoláda začne vonět :-)).
U tohoto receptu je x možných dalších variant: s ochuceným tvarohem, s pudinkem nebo na slano (sýr smícháme s kysanou smetanou, nebo poklademe plátky šunky či slaninky a posypeme sýrem). Šnečci jsou snadní, hned hotoví....takové fofrpohoštění :-))))
U tohoto receptu je x možných dalších variant: s ochuceným tvarohem, s pudinkem nebo na slano (sýr smícháme s kysanou smetanou, nebo poklademe plátky šunky či slaninky a posypeme sýrem). Šnečci jsou snadní, hned hotoví....takové fofrpohoštění :-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzka89
(upraveno)
24. 1. 2010, 18:25
Dělám je už pár let naslano, viděla jsem i se skořicí, ale s čokoládou zatím ne, zajímavý nápad