MOJE NEJÚŽASNĚJŠÍ TIRAMISU
Potřebné ingredience
6 VAJEC,140G MOUČKOVÉHO CUKRU,2 KS VANILIN CUKRU,50ML OLEJE,KAPKA RUMU,180G HL.MOUKY,HOŘKÉ KAKAO, ŠPETKA PRDOPEČE. DO NÁPLNĚ: 2 ŠLEHAČKY KE ŠLEHÁNÍ, 1 ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY , 750G ZAKYSANÉ 18% SMETANY,CUKR DLE CHUTI. CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY,STUDENÁ SILNÁ KÁVA (INSTANTNÍ) S CUKREM A RUMEM (AMARETEM)
Postup přípravy
NA KORPUS: se špetkou soli ušleháme 6 bílků,přidáme 140g m.cukru, 2 vanilin.cukry a vyšleháme do husté pěny.Přidáme žloutky,50 ml oleje,rum a šleháme.Nakonec vmícháme 180g hl.mouky se špetkou prdopeče. Mám vysoký čtvercový plech v horkovzduš.troubě a ten na tiramisu používám. Misku s hmotou na těsto si dám na váhu abych měla pak těsta přibližně stejně vysoká. Takže dám péct jedno světlé těsto a než si do zbylého přimíchám hořké kakao,během chvilinky je první těsto upečeno(píchnu špejlí a když se nelepí,je hotové) a dám péct kakaové těsto.Můžete to upéct jen ze světlého těsta,to jak káždá chcete,ale chlapi to u nás chtějí takkhle.
Než obě těsta vychladnou na pečícím papíru,připravím si náplň:
metlama ušlehám 2 trvanlivé šlehačky ke šlehání s 1 ztužovačem šlehačky,moučk.cukrem dle chuti a zakysanou smetanou.
No a jdu na to: na spodní třeba tmavý plát buchty natřu náplň a cukrářský piškot na pár vteřin ponořím do kávy,okapu zbylou tekutinu a položím na náplň.Piškotů si dejte sami kolik chcete,někdo dává jeden vedle druhého,já tak 2 cm od sebe.Když máme piškoty pokladeny,ještě je pěkně potřeme náplní,aby piškoty nebyly vidět.Je to z toho důvodu,aby těsto které dáme navrch se mělo k čemu přilnout a nasáknout tu kávu a alkohol.Zbylou náplní potřeme celý dezert a potírám s ní i kraje .Nakonec zasypu přes sítko hořkou čokoládou a nechám ztuhnout do druhého dne.Bohužel jsme s taťkou včera večer nevydrželi a dali si ke kávě. Mám i recept z pomazánkovým máslem a mascarpone,ale se zakysanou smetanou je to lehčí a podle návštěv které u mě ochutnali i nejlepší volba.Tak ať se dílko podaří a dejte vědět,jak vám můj recept chutnal
našlehané bílky se solí
k našlehaným bílkům přidáme moučkový cukr a šlehámě do husté pěny
pak přidáme žloutky a opět zašleháme
po přidání ostatních surovin si odvážím těsto na dvě stejné poloviny.Jednu nechám světlou a do druhé zašlehám kakao
do předehřáté trouby dáme péct světlé těsto
i tmavé těsto
Po upečení a vychladnutí buchty natřu na tmavý korpus náplň.Dnes jsem neměla cukrářské piškoty,tak jsem dala obyčejné a zkusila jsem na půl plechu dát maliny.
Hotové tiramisu dám do ledničky proležet
dva druhy tiramisu na jednom plechu
detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé