(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Pečený králík s tymiánem - tak, jak ho dělá tchán
Potřebné ingredience
800-1000 králičích stehen - mohou být klidně i kuřecí stehna, nebo celý, rozporcovaný králík, 3 cibule nahurbo nakrájené 2 snítky tymiánu, sůl Zálivka : 3 lžíce rozpuštěného másla 150 ml kečupu 150 ml vody 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce octa 1 lžíce worcesteru půl lžičky pepře půl lžičky chilly - nemusí být 2 stroužky česneku
Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 200st. Maso naporcujeme, osolíme a v pekáči zasypeme cibulí.
Pak si připravíme zálivku - všechny ingredience pořádně promícháme vidličkou. Zalijeme jí maso, přikryjeme pokličkou a nejdříve asi 20min dusíme. Dopečeme odkryté, ne posledních pár minut přidáme snítky tymiánu. POdáváme s rýží, u tchánovců jsme to měli s bramborvým kendlíkem a špenátem.
Opravdu je to mňamka, jakmile budu péct, dodám foto.
Pak si připravíme zálivku - všechny ingredience pořádně promícháme vidličkou. Zalijeme jí maso, přikryjeme pokličkou a nejdříve asi 20min dusíme. Dopečeme odkryté, ne posledních pár minut přidáme snítky tymiánu. POdáváme s rýží, u tchánovců jsme to měli s bramborvým kendlíkem a špenátem.
Opravdu je to mňamka, jakmile budu péct, dodám foto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kocula
(upraveno)
10. 2. 2010, 18:01
tak to zdeni zkusím kralika milujem na vsechny zpusoby