(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Mazanec z pekárny
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 300 ml mléka 2 PL oleje 50 g rozpuštěného másla šťáva z 1/2 citrónu 1 celé vejce 85 g cukru špetka soli 13 g čerstvého droždí (nebo polovina sáčku sušeného) 350 g bezlepkové mouky (já použila Jizerku) 70 g rozinek nebo kandovaného ovoce 50 g nasekaných ořechů kůra z jednoho citrónu
Postup přípravy
Postup:
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, olej, rozpuštěné máslo, citr. šťávu a vejce. Přidáme cukr, sůl a droždí. Potom přidáme bezlepkovou mouku smíchanou s citr. kůrou. Pekárnu navolíme na program "gluten free". Přibližně po 10ti minutách hnětení přidáme kandované ovoce, rozinky a ořechy.
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, olej, rozpuštěné máslo, citr. šťávu a vejce. Přidáme cukr, sůl a droždí. Potom přidáme bezlepkovou mouku smíchanou s citr. kůrou. Pekárnu navolíme na program "gluten free". Přibližně po 10ti minutách hnětení přidáme kandované ovoce, rozinky a ořechy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Verča-Berda
(upraveno)
5. 5. 2013, 9:52
Dobrý den Katu ,Váš recept jsem našla na stránkách Ivako a musím říct,že je vynikající,nadýchaný Děkuji za recept pro ..........Verča
maroušek
(upraveno)
28. 11. 2011, 13:55
hned jdu vyskoušet
PETRA V
(upraveno)
9. 6. 2010, 14:47
Dobrý den mohla bych se zeptat jakou mate pícku? zvažuji jelikož budeme muset také hodně pect doma bezl.chlebík a nevím jakou koupit .Děkuji za radu Petra
Jitulina11
(upraveno)
2. 4. 2010, 21:37
Díky za tento skvělý recept.Je to první bezlepková věc, která se mi povedla v mé první nové pekárně.
Ilonáček
(upraveno)
29. 1. 2010, 11:35