(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Šnečku, šnečku...
Potřebné ingredience
listové těsto, hladká mouka, vajíčko, kečup, jakýkoliv měkký salám, tvrdý sýr na plátky, koření (kmín, bazalka), sůl, podle chuti sterilovanou červ. papriku, kukuřici, na posyp klidně sezam. semínka.
Postup přípravy
Tyto chuťovečky asi všichni znáte - aby jich bylo víc, rozdělím hroudu těsta na tři díly, ty postupně rozválím, postříkám kečupem, okořením bazalkou, naskládám plátky sýru do dvou řad, nato salám (klidně i junior) a mezi ty řady nakladu kapii a kukuřici. Od strany položených surovin začnu zatáčet a kraje zahýbám dovnitř (ať mě nevypadnou ty surovinky). Od konce nechám jen suché těsto tak 10 cm, protože točením se salámy i sýry posunují. Z "roládek" krájím tak 1cm kolečka, tyto pokládám na pečící papír na plech na placato, potřu rozšlehaným vajíčkem, které si klidně ochutím např. česnekem, gril. kořením - dle chuti a ve finále posypu celým kmínem nebo sezamovými semínky. Na plech se mi jich vejde klidně 20, z celého těsta udělám i 80 šnečků. Peču na 170 tak 15 min, až zezlátnou a sýrem naskočí.
Je to dobrota, když se nesní i třetí den :-))
Je to dobrota, když se nesní i třetí den :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé