Jáhloto se zeleninou
Potřebné ingredience
250g jáhel,sůl,1 cibule,1 velká mrkev,2 červené papriky,3 lžíce oleje,150g hrášku,200ml smetany,pepř,100g strouhaného sýra,petržeku nebo pažitku na ozdobení.Je možné dát směs mraž.zeleniny. Toto množství je pro 4 osoby.1 porce přibližně 1975kj.
Postup přípravy
Jáhly propláchneme a několikrát spaříme vroucí vodou.Vhrnci přivedeme k varu 500ml vody.Osolíme ji a vsypeme do ní jáhly,teplotu snížíme na minimum a pod pokličkou je povaříme 10-15 min.Během vaření jáhly nemícháme,aby se nezačaly připalovat.Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.Mrkev nestrouháme nahrubo,papriky pokrájíme na nudličky.V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli.Přidáme papriky,mrkev a hrášek.Osmahneme a přidáme jáhly.Hotové jáhloto zjemníme smetanou)ale nemusíme)osolíme,opepříme.Na talíři je posypeme sýrem a ozdobíme bylinkami.Je to moc dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé