(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Zapečené brambory s mletým masem, budete se olizovat :-))

Potřebné ingredience
brambory, mleté maso, smetana na šlehání, sůl, koření na mletá masa, cibule, olej, eidam
Postup přípravy
Na oleji zpěníme dozlatova cibulku, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a lehce orestujeme, nemusíme moc, bude se ještě péct.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na cca půlcentimetrová kolečka. Polovinu brambor naskládáme na suchý pekáč nebo zapékací misku, na ně dáme opečené mleté maso, poslední vrstva jsou opět brambory. Můžeme mírně osolit, ale pozor, maso máme taky osolené.
Vše zalejeme smetanou. Vložíme do rozpálené trouby na 250 stupňů zhruba na půl hodiny než brambory změknou a malinko zčervenají. Potom posypeme strouhaným eidamem a necháme v troubě sýr rozpustit a zapéct dle chuti.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na cca půlcentimetrová kolečka. Polovinu brambor naskládáme na suchý pekáč nebo zapékací misku, na ně dáme opečené mleté maso, poslední vrstva jsou opět brambory. Můžeme mírně osolit, ale pozor, maso máme taky osolené.
Vše zalejeme smetanou. Vložíme do rozpálené trouby na 250 stupňů zhruba na půl hodiny než brambory změknou a malinko zčervenají. Potom posypeme strouhaným eidamem a necháme v troubě sýr rozpustit a zapéct dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vařečka
(upraveno)
10. 1. 2013, 18:44
Hanko, už si píšu receptík. Mám ráda takové recepty, co se dají do trouby a člověk může dělat ještě něco jiného
. Ale mám dotaz. Ty brambory musí být asi úplně ponořené, aby se udělaly ne? Kupujete tedy třeba na to aspoň 2 šlehačky. Jsme 4 a chlapi (3) jsou masožravci. Díky za odpověď. Dana


nahlásit

channah
(upraveno)
22. 1. 2013, 9:53
@vařečka
nemusí být ponořené, jen podlité
nahlásit

marcelka1976
(upraveno)
10. 12. 2011, 5:19









nahlásit

channah
(upraveno)
14. 12. 2011, 13:32
@marcelka1976
díky, taky vařím často

nahlásit

babenka1
(upraveno)
29. 11. 2011, 14:33
















nahlásit

pavča9
(upraveno)
12. 11. 2011, 10:52
Naše nej nej papaníčko,dělala ho již mamka,když jsem byla malá,ale místo ml.masa plátky vepřového........................můžeme se po tom utlouct.................



nahlásit
densabi
(upraveno)
16. 7. 2010, 10:39
taky dělám, je to supr mňamka
, ještě mezi to dávám kysané zelí, a to je taky moc dobrý



nahlásit

channah
(upraveno)
7. 7. 2010, 7:50
Mirko díky
je to u nás taky jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasické francouzské brambory to úplně vytlačilo, protože tohle je fakt labůžo


nahlásit
Miruli
(upraveno)
3. 7. 2010, 12:03
Haničko
, obídek jsem dělala už podruhé a je to opravdu vynikající
. Děkuji za receptík
Mirka





nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
16. 3. 2010, 13:13
Já dělala nedávno a jsou opravdu vynikající, celý pekáč se hned snědl
akorát jsem to měla taky hrozně mastné
takže příště to hovězí, no. Ale chuťově výborné!



nahlásit

channah
(upraveno)
17. 3. 2010, 14:38
@
U nás je to jedno z nejoblíbenějších jídel, co se týká zapékaných brambor. Jsem ráda, že i u vás chutnalo

nahlásit

TOMBARA
(upraveno)
1. 3. 2010, 13:23
Dnes jsem je dělala k obědu a jsou vynikající
Z jakého mletého masa je děláte? Já měla mix hovězí a vepřové a byly tučnější, takže příště vyzkouším jen hovězí... ale jinak jsou fakt supr


nahlásit

channah
(upraveno)
2. 3. 2010, 12:48
@TOMBARA
Pavlo, já dávám také mix, ale je pravda, že je to tučnější.
nahlásit
Hláďula
(upraveno)
8. 2. 2010, 11:11

nahlásit