(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Pečené karbenátky (moc dobré)!!!
Potřebné ingredience
2 -3 starší housky,200ml mléka,500g mletého masa (nejlépe směsi vepřov. a hovězího),2 - 3 vejce,česnek,strouhanku,koření - směs na mletá masa,strouhanku,sůl a popřípadně sekané bylinky.
Postup přípravy
V míse přelijeme housky nakrájené na kousky mlékem tak,aby byly celé zalité.Zhruba po 15 min. je rozmělníme vidličkou a spojíme s masem,vejci, kořením,česnekem,bylinkami a solíme.Důkladně rukama propracujeme.Je-li směs příliš řídka,zahustíme ji strouhankou.Tu nasypem na talíř,tvarujeme karbenátky a lehce je obalujeme ve strouhance.Necháme v chladnu odpočinout aspoň tak 2 hod. předem.Potom lehce potřeme olejem a dáme péct do trouby,předehřáté na 200°C na plechu vyloženém pečícím papírem asi 25 min.,až maso zpevní.Můžeme jeden karbenátek rozkrojit,zda je uvnitř dobře propečený.
Podáváme s brambory nebo bram. kaší.
Podáváme s brambory nebo bram. kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fojaa
(upraveno)
24. 2. 2010, 20:31
To vypadá slibně...
Ibisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 21:05
@fojaa
Jsou mňamka!
asterka
(upraveno)
4. 2. 2010, 13:06
Tak jsem dnes upekla jsou mooooc dobré. Děkujeme za recept!
Ibisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 21:05
@asterka
Také díky.