(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
PERNÍK RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
0,5l mléka, 10 lžic rostlinného tuku, nebo oleje, 2 polévkové lžíce medu, 2 vejce, 0,5kg polohrubé moky, 200g cukru, 1 vanil. cukr, a 1 kypři. prášek do perníku, sekané vl.ořechy, různé ořechy, kokos, rozinky, nasekanou čokoládu,
Postup přípravy
Do teplého mléka rozpustíme tuk, a med. Po zchladnutí mléka na pokojovou teplotu rozmíchame vejce, rozinky, ořechy atd.
V míse zvlášť smícháme, mouku, cukr, vanil. cukr, a kypři. pr.do perníku. A do toho všecho přilijeme mléko s přísadama a vše ušleháme do těsta.
Perník pečeme v tukem vymazaném a moukou vysypaném pekáči při teplotě 150-160 po dobu 40 až 50min.
Upečený perník můžeme libovolně zdobyt, polít třeba bílou a hnědou čokoládou a posypat kokosem.
Ja někdy perník proříznu a vymažu jahodovou marmeládou z kousky jahod! A to je mňamka!!!!!!!!!!
Vynikajíci a rychlí moučník třeba ke kávě. Dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!!
V míse zvlášť smícháme, mouku, cukr, vanil. cukr, a kypři. pr.do perníku. A do toho všecho přilijeme mléko s přísadama a vše ušleháme do těsta.
Perník pečeme v tukem vymazaném a moukou vysypaném pekáči při teplotě 150-160 po dobu 40 až 50min.
Upečený perník můžeme libovolně zdobyt, polít třeba bílou a hnědou čokoládou a posypat kokosem.
Ja někdy perník proříznu a vymažu jahodovou marmeládou z kousky jahod! A to je mňamka!!!!!!!!!!
Vynikajíci a rychlí moučník třeba ke kávě. Dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
2. 2. 2011, 18:49