(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
VÝBORNÝ CHLEBA V ŘÍMÁKU
Potřebné ingredience
Půl kvasnic , 500 ml vody, 500 g hl. mouky, 300 g žitné mouky chlebové, drcený kmín, trochu octa, sůl, troška cukru
Postup přípravy
DO MISTIČKY SI ROZDROBÍM DROŽDÍ, OHŘEJU VODU, POLOVINOU VODY ZALIJU KVASNICE, PŘISYPU TROŠKU CUKRU A NECHÁM VZEJÍT KVÁSEK. DO MÍSY SI NACHYSTÁM MOUKY A PROMÍCHÁM JE. VLIJU TAM KVÁSEK, PŘIDÁM ZBYTEK VODY, KMÍN, TROCHU OCTA A SŮL. ZADĚLÁM TĚSTO. ŘÍMSKÝ HRNEC VYMAŽU MÁSLEM A DÁM DO NĚJ TĚSTO ZFORMOVANÉ DO ŠIŠKY. NAPUSTÍM SI DO DŘEZU CO NEJTEPLEJŠÍ VODU A ŘÍMSKÝ HRNEC I S TĚSTEM VEVNITŘ VLOŽÍM DO TÉ TEPLÉ VODY A NECHÁM 30 MIN, NAKYNOUT. POKLICI OD ŘÍMSKÉHO HRNCE NAMOČÍM TAKY DO TEPLÉ VODY DO UMYVADLA. ASI ZA 25 MIN ZAPNU TROUBU NA HORKOVZDUCH NA 200 C. DO VYHŘÁTÉ TROUBY DÁM ŘÍMÁK S CHLEBEM A PŘIKRYJU POKLICÍ. TAKHLE PŘIKRYTÉ PEČU 45 MIN., POTÉ ODKLOPÍM, CHLEBA POTŘU VODOU SE SOLÍ, ABY SE VYTVOŘILA KŮRČIČKA A NECHÁM DOPÉCT JEŠTĚ ASI 10 MIN. VYTÁHNU Z TROUBY, JEŠTĚ CHVILKU NECHÁM VENKU V HRNCI A PO CHVILCE CHLEBA VYJMU. MÁME HOTOVO!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
verusskkaa
(upraveno)
7. 3. 2010, 14:51
tak jsem včera pekla chlebík v hrnci a super super super byl výbornej. děkuji za super recept
Ilonáček
(upraveno)
20. 1. 2010, 19:57
římák nemám v čem tedy mohu péci????
mehlo
(upraveno)
21. 1. 2010, 20:54
@Ilonáček
Ahojky! klidně na plechu, akorát tam se mi nepodařilo, aby ten chleba šel do výšky, byla z toho taková placka. Můžeš zkusit taky třeba formu na biskupský chlebíček, ale tam se ti to nevejde celý. hodně zdaru, ať se podaří
Ilonáček
(upraveno)
22. 1. 2010, 23:51
@mehlo
takže klidně i ve formě na dort????!!!!!díky