(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
FAZOLOVÉ LUSKY NA SMETANĚ ( RYCHLÝ A DOBRÝ OBĚD )

Potřebné ingredience
2plechovky (420g) zelených fazolek v mírně slaném nálevu, 1 smetana nebo šlehačka, 2PL hl. mouky,1 dcl mléka, pár kapek citronu, 1 ČL podravky, špetka pepře, sůl, 1PL másla
Postup přípravy
Do kastrolku vlijeme obsah konzerv fazolek i s nálevem a prohřejeme. V hrníčku si rozmícháme asi 1dcl mléka a 2 PL hl. mouky a vlijeme do fazolek, řádně promícháme a pomalu provařujeme, přidáme podle chuti trošku Podravky. Jak začne omáčka houstnout, přidáme šlehačku ( smetanu) podle hustoty, nemusí být celá, omáčku osolíme, osladíme podle chuti a můžeme i přidat trošku pepře. Ke konci vaření přidáme citr. šťávu , opět podle chuti, omáčka má být sladkokyselá. Citron nám omáčku i trošku zředí. Dále už nevaříme aby se omáčka nesrazila. Nakonec přidáme lžíci másla.
Podáváme s vařeným brambůrkem, párkem a vajíčkem na tvrdo. U nás oblíbené jídlo a určitě rychlé :-))
Podáváme s vařeným brambůrkem, párkem a vajíčkem na tvrdo. U nás oblíbené jídlo a určitě rychlé :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Mirisek21
(upraveno)
4. 10. 2014, 17:15

nahlásit
Ceyp1
(upraveno)
12. 6. 2012, 13:53
Moc děkuji za recept
Rychlé
levné
výýýýborné











nahlásit

weveruska
(upraveno)
22. 7. 2011, 13:51
Hani, moc díky za skvělý recept!
Dělala jsem lusky poprvé, manžel se tedy původně moc netvářil, ale pak se veřejně omluvil za nedůvěru.
Vařila jsem je večer na další den k obědu a polovina z hrnce zmizela ještě ten den...
Dělala jsem z čerstvých lusků a přidala malinko kopru, miluji ho a bylo to opravdu vynikající!
Ještě jednou díky za inspiraci a skvělý popis u receptu.








nahlásit

JanaLud
(upraveno)
20. 3. 2010, 21:17
Jé, naše oblíbené jídlo
už jsem dlouho nedělala
díky za připomenutí





nahlásit

stejskalka
(upraveno)
25. 3. 2010, 19:50
@JanaLud






nahlásit

Kaťulka
(upraveno)
28. 2. 2010, 8:32
Právě se mi prohřívají fazolky.
Už se těším na oběd
Tak už jsme po obědě. Musím moc a moc pochválit. Je to óbr mňamka




nahlásit

stejskalka
(upraveno)
20. 3. 2010, 21:13
@Kaťulka
DĚKUJÍÍÍÍÍ




nahlásit

vren
(upraveno)
23. 2. 2010, 10:32
Zkuste přidat lžičku sterilovaného kopru. Nečekaně dobrá chuť.....
nahlásit

Sifa
(upraveno)
23. 2. 2010, 10:24




nahlásit

stejskalka
(upraveno)
20. 3. 2010, 21:15
@Sifa
TO JSEM MOC RÁDA





nahlásit

Vlasta33
(upraveno)
17. 2. 2010, 20:48






nahlásit

stejskalka
(upraveno)
20. 2. 2010, 16:56
@Vlasta33






nahlásit

Edutka
(upraveno)
21. 1. 2010, 12:10
Včera jsem je zrovna dělala
někdy když mám,tak dávám i zakysanou smetanu


nahlásit

kurel
(upraveno)
21. 1. 2010, 12:06
Jo toto miluju. Fazolky mňam

nahlásit

jituskadablik
(upraveno)
19. 1. 2010, 11:16
mňam tohle miluju
mám ve svých receptech ještě recept na polévku z fazolek,je super,po ní se můžu utlouct


nahlásit

stejskalka
(upraveno)
19. 1. 2010, 19:58
@jituskadablik
Děkuji za receptík
už jsem si ho vytiskla a určitě vyzkouším
Pa, pa












nahlásit

jituskadablik
(upraveno)
21. 1. 2010, 12:03
@stejskalka
není zač,věřím že vám bude chutnat


nahlásit

Pavla s
(upraveno)
19. 1. 2010, 8:40






nahlásit

stejskalka
(upraveno)
19. 1. 2010, 11:08
@Pavla s




nahlásit

nula
(upraveno)
18. 1. 2010, 16:24


nahlásit

stejskalka
(upraveno)
19. 1. 2010, 8:36
@nula
Já taky





nahlásit