(recept
si oblíbilo 407 návštěvníků)
Patrový dort s Hello Kitty - mramorový korpus
Potřebné ingredience
inspirace a recepty zde
Postup přípravy
jsou tu samé kudrlinkové, dokonalé a uhlazené, tak třeba se bude někomu hodit jako inspirace tento, dělaný jen z běžně dostupných ingrediencí a zdobený nešikovnýma rukama:-)
Kittynu sem dělala tak, že jsem si vytiskla obrázek, ten rozstříhala a podle něj udělala jednotlivé součásti (i tu marshmallows hmotu jsem stříhala nůžkama, jde to nejlíp). kontury jsou z čokohmoty, to byla docela piplačka a zůstaly na ní otisky prstů, ale nikdo není dokonalý:-) dokonce jsem opět zapomněla, že barva se nejdřív rozpouští ve vodě a pak teprve dává do hmoty, takže je taková kropenatá:-))
recepty dole.
korpus spodní - mramorový dle Dáši V. (Onasi) - snad se nebude zlobit, že její úžasný korpus je zas na světě...
korpus horní - piškotový se strouhanou čokoládou dle Zdenky Aero-orion
krém - čokoládový plněný mandarinkama dle ddracice
potahové hmoty - fialová (pěnoví šmoulové s červenou barvou), bílá a růžová z marshmallows
světlá - mléčný marcipán
písmena - čokohmota
ozdoba - stříbrné kuličky a cukrová srdíčka z Tesca
MRAMOROVÝ KORPUS už tu delší dobu není, tak ho sem dávám, protože je nejlepší, krásně kyprý, mechový a výborně drží, původní recept tu měla Dáša V. (Onasi):
4 vejce, 210g cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Dělala jsem takto i srdce, jde to se všemi tvary:-)
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný!
Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Z pěti vajec jsem pekla hodinu na 170 a byl akorát.
PIŠKOTOVÝ KORPUS se strouhanou čokoládou: dělala jsem v hrnci 20 cm průměr:
3 vejce, 3 lžíce cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, lžička prdopeč, 1 lžíce oleje, 1/2 čokolády na vaření
ušlehat ve šlehači bílky s jednou lžící cukru dotuha, po jednom přidat žloutky a zbytek cukru, pak mouku s práškem do pečiva a olej. Nakonec ručně vmíchat nahrubo strouhanou čokoládu (předtím dát na hodinu do mrazáku, líp se strouhá). Pečeme 20 minut na 180 stupňů.
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM - ****hustý pudink : 1 čokoládový pudink, 250 ml mléka, 1 lžíce cukru, 25g omegy***** kaše: 200 ml mléka a 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 25 g omegy, 2 hořké čokolády (nebo 3 kaštany, mileny, kofily, dle chuti) ******1 máslo, 1/2 stely, 2 lžíce moučkového cukru
Postup: uvaříme si hustý pudink s cukrem, přidáme 25g omegy a necháme za občasného promíchání zchladnout . Zvlášť si uvaříme kaši z mléka a mouky (vaříme aspoň minutu, aby se mouka provařila, stále míchat), odstavíme a dáme 25 g omegy a čokolády - za stálého míchání necháme rozpustit. necháme vychladit na pokojovou teplotu.
Ve větší míse našlehat másla s cukrem, postupně zašlehat zchladlý pudink a mléčnou kaši s čokoládou.
Je to nejlepší čokoládový krém, jaký jsem kdy jedla:-) a dlouho vydrží.
originál zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38465&user=48978
krému je na objem dva litry, vystačí v pohodě na patrový čtyřikrát prořízlý dort, takže pokud ho budete dělat jen na jednoduchý dort, stačí bohatě půl dávky.
Čokohmota - 200 g čokolády (jakékoli mléčné, na vaření, hořké, levné, drahé.. jde to ze všech) se roztopí v plastové misce v mikrovlnce (cca dvě minuty, průběžně míchat) a poté přidat do teplé čokolády cca čtyři lžíce kukuřičného světlého sirupu (ve zdravé výživě stojí 500 g 33 Kč) nebo kukuřično- ječného nebo podobného, ty jsou dražší. míchat, až se začne odlepovat od stěn, je hotovo.
marshmallows hmota - šmoulové, marshmallows, chamallows a jak se ještě ty pěnové bonbony jmenují (nejlíp se to ale dělá z klasických Marshmallows od JOJO nebo právě těch šmoulů, ti jsou od Hariba, a pak v Lidlu prodávají tříbarevné pěnové bonbony, ty jsou taky super), potravinářské barvivo, moučkový cukr. požadované množství bonbónů roztavit v mikrovlnce (v plastové nebo skleněné misce, max. na 20 sekund a pokud nejsou ještě roztavené, přidávat čas jen po pěti sekundách) - celý pytlík 75 g jsem dělala přesně 35 sekund na výkon 750W. po chvíli přidat cukr (dle oka, přibližně půlku množství než je bonbónů) a míchat, až jde přendat na vál. ještě zpracovat jako těsto, až se nelepí. uchovávat v lednici, před dalším použitím zas roztopit na pár sekund v mikrovlnce. válí se normálně válečkem podsypané solamylem. pokud chceme barvit, tak rozpustit trochu barvy v malém množství vody (tak 1 lžička) a přidat v okamžiku, kdy vyndáme bonbóny z mikrovlnky.
mléčný marcipán - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094&user=79855
Kittynu sem dělala tak, že jsem si vytiskla obrázek, ten rozstříhala a podle něj udělala jednotlivé součásti (i tu marshmallows hmotu jsem stříhala nůžkama, jde to nejlíp). kontury jsou z čokohmoty, to byla docela piplačka a zůstaly na ní otisky prstů, ale nikdo není dokonalý:-) dokonce jsem opět zapomněla, že barva se nejdřív rozpouští ve vodě a pak teprve dává do hmoty, takže je taková kropenatá:-))
recepty dole.
korpus spodní - mramorový dle Dáši V. (Onasi) - snad se nebude zlobit, že její úžasný korpus je zas na světě...
korpus horní - piškotový se strouhanou čokoládou dle Zdenky Aero-orion
krém - čokoládový plněný mandarinkama dle ddracice
potahové hmoty - fialová (pěnoví šmoulové s červenou barvou), bílá a růžová z marshmallows
světlá - mléčný marcipán
písmena - čokohmota
ozdoba - stříbrné kuličky a cukrová srdíčka z Tesca
MRAMOROVÝ KORPUS už tu delší dobu není, tak ho sem dávám, protože je nejlepší, krásně kyprý, mechový a výborně drží, původní recept tu měla Dáša V. (Onasi):
4 vejce, 210g cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Dělala jsem takto i srdce, jde to se všemi tvary:-)
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný!
Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Z pěti vajec jsem pekla hodinu na 170 a byl akorát.
PIŠKOTOVÝ KORPUS se strouhanou čokoládou: dělala jsem v hrnci 20 cm průměr:
3 vejce, 3 lžíce cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, lžička prdopeč, 1 lžíce oleje, 1/2 čokolády na vaření
ušlehat ve šlehači bílky s jednou lžící cukru dotuha, po jednom přidat žloutky a zbytek cukru, pak mouku s práškem do pečiva a olej. Nakonec ručně vmíchat nahrubo strouhanou čokoládu (předtím dát na hodinu do mrazáku, líp se strouhá). Pečeme 20 minut na 180 stupňů.
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM - ****hustý pudink : 1 čokoládový pudink, 250 ml mléka, 1 lžíce cukru, 25g omegy***** kaše: 200 ml mléka a 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 25 g omegy, 2 hořké čokolády (nebo 3 kaštany, mileny, kofily, dle chuti) ******1 máslo, 1/2 stely, 2 lžíce moučkového cukru
Postup: uvaříme si hustý pudink s cukrem, přidáme 25g omegy a necháme za občasného promíchání zchladnout . Zvlášť si uvaříme kaši z mléka a mouky (vaříme aspoň minutu, aby se mouka provařila, stále míchat), odstavíme a dáme 25 g omegy a čokolády - za stálého míchání necháme rozpustit. necháme vychladit na pokojovou teplotu.
Ve větší míse našlehat másla s cukrem, postupně zašlehat zchladlý pudink a mléčnou kaši s čokoládou.
Je to nejlepší čokoládový krém, jaký jsem kdy jedla:-) a dlouho vydrží.
originál zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38465&user=48978
krému je na objem dva litry, vystačí v pohodě na patrový čtyřikrát prořízlý dort, takže pokud ho budete dělat jen na jednoduchý dort, stačí bohatě půl dávky.
Čokohmota - 200 g čokolády (jakékoli mléčné, na vaření, hořké, levné, drahé.. jde to ze všech) se roztopí v plastové misce v mikrovlnce (cca dvě minuty, průběžně míchat) a poté přidat do teplé čokolády cca čtyři lžíce kukuřičného světlého sirupu (ve zdravé výživě stojí 500 g 33 Kč) nebo kukuřično- ječného nebo podobného, ty jsou dražší. míchat, až se začne odlepovat od stěn, je hotovo.
marshmallows hmota - šmoulové, marshmallows, chamallows a jak se ještě ty pěnové bonbony jmenují (nejlíp se to ale dělá z klasických Marshmallows od JOJO nebo právě těch šmoulů, ti jsou od Hariba, a pak v Lidlu prodávají tříbarevné pěnové bonbony, ty jsou taky super), potravinářské barvivo, moučkový cukr. požadované množství bonbónů roztavit v mikrovlnce (v plastové nebo skleněné misce, max. na 20 sekund a pokud nejsou ještě roztavené, přidávat čas jen po pěti sekundách) - celý pytlík 75 g jsem dělala přesně 35 sekund na výkon 750W. po chvíli přidat cukr (dle oka, přibližně půlku množství než je bonbónů) a míchat, až jde přendat na vál. ještě zpracovat jako těsto, až se nelepí. uchovávat v lednici, před dalším použitím zas roztopit na pár sekund v mikrovlnce. válí se normálně válečkem podsypané solamylem. pokud chceme barvit, tak rozpustit trochu barvy v malém množství vody (tak 1 lžička) a přidat v okamžiku, kdy vyndáme bonbóny z mikrovlnky.
mléčný marcipán - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094&user=79855
a na řezu - byla to veliká dobrota
se svíčkama
ještě jeden detail - zde je vidět jak mám flekatý a nerovný ten fialový marcipán a jak je kittyna křivá:-)
oslavenkyně se ségrou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Magggi
(upraveno)
15. 4. 2015, 17:07
dělala jsem čokoládový krém do dortu a byl SUPER povedl se a všem moooc chutnal
nahlásit
sisinka81
(upraveno)
2. 1. 2013, 14:40
SUPER RECEPT MOC DĚKUJI
nahlásit
G.M.
(upraveno)
11. 7. 2012, 12:38
Vyzkoušela jsem mramorový korpus a už nebudu dělat jiný než tenhle, je opravdu vynikající.
nahlásit
Erika
(upraveno)
4. 4. 2012, 21:30
Můžu se zeptat, jaký cukr dáváte do korpusu? krystal, krupici nebo moučku? díky, Erika
nahlásit
vlasticka01
(upraveno)
16. 2. 2012, 10:13
nahlásit
denvoj
(upraveno)
5. 11. 2011, 9:08
Dobrý den, Markét, mám na Vás prosbu, chci zkusit upéct tento korupus, jen se chci poradit, jak mám upravit množství surovin? Mám totiž formu 21 cm Nebo mám udělat celé množství dle receptu, ale nenalít ho tam všechno? Děkuji a přeji hezkou sobotu, Denisa
nahlásit
marfanov
(upraveno)
15. 11. 2011, 16:18
@denvoj
dobrý den, asi už pozdě, ale přece záleží taky na tom, jak tu formu máte vysokou. pokud má ráfek klasicky na výšku 7 cm, tak z těch 4 vajec by to mělo být akorát. pokud ji máte nižší (např. 5 cm), tak bych raději všeho ubrala čtvrtinu.
nahlásit
růžík
(upraveno)
3. 7. 2011, 19:59
Díky za receptík
nahlásit
jasa06
(upraveno)
18. 4. 2011, 19:58
môžem sa spýtať na priemery oboch poschodí? Ja som v tomto ešte úplný zelenáč
nahlásit
marfanov
(upraveno)
3. 5. 2011, 17:39
@jasa06
dobrý den, v receptu to je uvedené ) - spodní korpus 23 cm (na větší potřeba přidat ingredience a přizpůsobit dobu pečení), horní 20 cm.
nahlásit
krkoskova
(upraveno)
20. 3. 2011, 7:24
po hledání receptu na korpus jsem našla ztracený mramorový a k tomu recept na čoko krém , dělala jsem panenku tak do bábovkové formy a opravdu neskutečně výborný dortík z toho vylezl ¨jen jsem musela asi 5x přečíst recept na krém než jsem pochopila jak ty ingredience ale to bude asi chyba ve mě, , jinak opravdu luxusní
nahlásit
luciene1
(upraveno)
13. 1. 2011, 15:06
Děkuji za recept na mramorový korpus,marně jsem ho hledala až jsem konečně narazila na ten váš A dortík je super
nahlásit
skart
(upraveno)
29. 10. 2010, 10:53
Díky za skvělý návod, dortík už je hotový a myslím že bude mít úspěch. Danča. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3230398
nahlásit
marfanov
(upraveno)
30. 10. 2010, 6:43
@skart
no super dortík ) já budu muset pro tu mladší asi taky vymyslet nějaké dinosaury místo klasických "holčičích" motivů... můžu se zeptat, kde jste sehnala formu na ty dinosaury atd.?
nahlásit
skart
(upraveno)
30. 10. 2010, 7:22
@marfanov
děkuji, tam co jsem to kupovala už nemají ale našla jsem jinde http://www.eshop-lilie.cz/detail.php?zbozi=1943917 je to tam všechno pohromadě, akorát ty malé kytičky po obvodu tam nejsou.
nahlásit
mikola
(upraveno)
3. 6. 2010, 8:04
Ahoj Markéto, udělala jsem podle tebe korpus a čokoládový krém ke dni dětí pro naše holčičky. Bylo to víc než výborné. Všem moc chutnalo a každý chtěl recepty. Pa, pa a moc děkuji. Míša K.
nahlásit
Lucka1401
(upraveno)
29. 5. 2010, 22:13
Paráda,je moc krásný a na řezu úžasný
nahlásit
trala
(upraveno)
30. 4. 2010, 6:21
nahlásit
matulinek2008
(upraveno)
12. 4. 2010, 18:14
proč ta skromnost ?????dort je krásný!!!! a hlavně z něj měl radost oslavenkyně a to je nejdůležitější až děti povyrostou tak se nám bude patlat lépe než s nimi za zadkama taky se mi teď zadařilo a marcipán se mi trhal a barevný byl kropenatý (letadlo)
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
28. 3. 2010, 21:50
Dnes som robila mramorový korpus - namiesto mramorovaného je bodkovaný ako dalmatínec asi som niekde urobila chybu. Robila som ho do srdca, ale asi to nebude formou, ale technikou he he he. Konzistencia cesta sa mi zdala tiež nejaká príliš hutná. Akú by malo mať originál konzistenciu?....dúfam, že bude aj tak chutiť dobre. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2783886
nahlásit
marfanov
(upraveno)
4. 4. 2010, 7:08
@
no je krásný určitě byl i dobrý. konzistence je hustá, tak to má být. proto se i bílky šlehají s cukrem, aby to bylo co nejpevnější. možná jste to měla trochu hustší kvůli jiné mouce, ale na chuti to určitě neubralo jinak s postupem nevím kde "soudruzi z NDR udělali chybu", každopádně to vypadá, že jste asi nedávala ty lžíce doprostřed ?? dává se to na stále stejné místo, postup jsem nefotila, ale má ho (s jiným receptem) paní brýdová na svých stránkách, taky to nedává lžící, takže to mramorování není tak husté: http://www.brydova.cz/recepty/moucniky/133-mramorovany-korpus
nahlásit
trala
(upraveno)
2. 3. 2010, 7:58
Krásný
nahlásit
rospe
(upraveno)
2. 3. 2010, 7:56
no takt to je naprosto úžasné... peču dorty dětem, jako začátečnice.. a tohleto si dávám stoprocentně do oblíbených.. je to super. Moc díky za tip.
nahlásit
marfanov
(upraveno)
16. 3. 2010, 18:05
@rospe
jéé, díky díky
nahlásit
vm12
(upraveno)
15. 2. 2010, 14:46
Chtěla jsem se zeptat, zda můžu upéct mramorový korpus a udělat čokoládový krém den předem, zda mi to vydrží...Dík V.M.
nahlásit
marfanov
(upraveno)
17. 2. 2010, 12:30
@vm12
No já myslím že to snad nejde dělat v den oslavy )) korpus peču vždycky ve středu na nedělní oslavu a ještě vydrží do pondělka než se sní krém a celý dort dělám dva dny před oslavou. a vydrží určitě dýl, pokud bude v chladu.
nahlásit
JPokecka
(upraveno)
14. 2. 2010, 11:26
nahlásit