(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Jáhly se špenátem - rychlé a jednoduché
Potřebné ingredience
Zhruba 35 dkg jáhlů (já dávám od oka cca 3/4 500 g pytlíku pro 4 lidi), 1 cibule, 1 balíček špenátu, 1 vajíčko, 5 stroužků česneku, 2 lžičky solčanky, olej, sůl.
Postup přípravy
Jáhly propereme studenou vodou, spaříme vařící, slijeme přes cedník, znovu zalijeme studenou v poměru cca 1:2 a dáme vařit, při vaření hlídáme, když se voda vyvaří moc brzy, můžeme trochu přilít, osolíme, ochutíme solčankou, po deseti minutách stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou dojít. Mezitím dáme na trošku oleje osmahnout nakrájenou cibulku a rozpustíme na ní špenát. Přidáme k němu vajíčko a ochutíme ho solí a česnekem. Jáhly vmícháme do špenátu a ihned podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ifkak
(upraveno)
20. 1. 2012, 14:52
zkoušela jsem čistě improvizačně ještě než jsem našla tento Váš recept, tak mě to potěšilo, že to někdo takhle vaří a musím potvrdit: mňam chutná mi mnohem víc než s bramborem a ještě jsme si přilepšili nastrouhanou mozarellou....
Sebesta
(upraveno)
21. 1. 2012, 13:04
@Ifkak
Děkujuuuu taky mě to potěšilo, že máme stejné nápady Tak ať se to stane stejně oblíbené jako u nás
wruska
(upraveno)
18. 2. 2011, 7:07
hm, zajimavy recept, dnes vyzkousim....diky za inspiraci. s pozdravem Vera.