(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kynuté koláčky
Potřebné ingredience
350g polohrubé mouky, 250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 100ml oleje, 250ml mléka, 2 vejce, 40g droždí (já dávám sušené), půl lžičky soli, citónová kúra, muškátový oříšek, tvaroh, povidla, vejce na pomazání
Postup přípravy
Zpracujeme těsto, já dělám v pekárně program kynutá těsta, a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozpůlím na dvě části. Vyválím váleček a ten si nakrájím na malé bochánky. Každý bochánek zpracuju do kuličky a pak prstama roztáhnu na placičku a dám na plech (peču na pečícím papíře). Když mám plech plný (vejde se mi 12 koláčků na plech, dávám je od sebe cca 4cm, aby se neslepily) vezmu si malé štamprle a vytlačím do nich důlek, klidně i několikrát, do ďůlku dávám tvaroh, povidla, zavařeninu nebo co máte rádi. Okraje koláčku potřu vajíčkem a dám do trouby péci na 160°C až jsou kraje zlatavé. Nejlepší jsou ještě tentýž den, druhý den je už těsto maličko tužší, ale i tak jsou výborné.
Tvarohová náplň - přidávám vanilkový cukr, trochu smetany, vejce (nemusí být) a včera jsem přidala vanilkový dezert Danio a bylo to vynikající :-).
Tvarohová náplň - přidávám vanilkový cukr, trochu smetany, vejce (nemusí být) a včera jsem přidala vanilkový dezert Danio a bylo to vynikající :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
17. 1. 2010, 22:08
nahlásit