ŠLehaná bílková pěna třeba na vdolečky
Potřebné ingredience
100g bílků, 100g cukru krupice, popř. dvě tři lžíce nějaké kyselkavé marmelády
Postup přípravy
Bílky si smícháme s cukrem a promícháme. Ve vodní lázni je šleháme elektrickým šlehačem (páč jinak vám upadnou ruce) do té doby, dokud se nezačnou dělat pevné špičky. Mně bílky ztrojnásobily objem a trvalo to dvacet minut. Po vyšlehání vmícháme marmeládu a získáme tak dobrou pěnu na bavorské vdolečky nebo do indiánků, bílou můžete použít do trubiček. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žabada
(upraveno)
17. 1. 2010, 11:43
Tak to vyzkouším, jen nevím, jestli to přežije ten šlehač
zdenallicka
(upraveno)
17. 1. 2010, 16:18
@žabada
Zpočátku šlehejte tak na stupeŇ 1, 2, pak přidejte... Vydrží to, nebojte... Já mám asi 5 let nějaký NO NAME šlehač a vydržel toho spousty...
Ilonáček
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:01
je mňamková, pamatuji ji jako holka, babička ji dělávala v době jahod
zdenallicka
(upraveno)
16. 1. 2010, 21:00
@Ilonáček
Jj, to je.. Já ji dělala poprvé a fakt je dobrá..