(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Lečo bez vaření
Potřebné ingredience
3 kg rajčat 2kg zelené papriky,2 kg žluté papriky,podle chuti sůl,1/4l oleje
Postup přípravy
zeleninu pokrájíme na nudličky, zalijem olejem, posolíle a necháme odležet do druhého dne.POtom plníme do sklenic a zavařujime na 80°C asi 20 min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jezinka
(upraveno)
9. 7. 2008, 16:52
Milá Radko,chci vyzkoušet Váš recept, chci se zeptat, kde skladujete takto zavařené lečo? Můžu normálně ve spíži? díky moc. Martina
Dabo
(upraveno)
11. 7. 2008, 12:32
@jezinka
Určitě ano,já ho mám ve sklepě.
veriberi
(upraveno)
8. 8. 2007, 22:13
Milá Radko,tak jsem zavařila lečo dle vašeho jednoduchého návodu,vypadá to skvěle.Tak doufám že pak bude i skvělé lečo.U nás jde děsně na dračku.
Dabo
(upraveno)
11. 7. 2008, 12:33
@veriberi
Mohu jen doporučit nemá to chybu.
petrat
(upraveno)
2. 8. 2007, 14:53
Moje maminka ho dělá taky, papriky nakrájí, prosype solí a tou šťávou, které pustí, pak zalívá zeleninu, kterou na přeskáčku klade do sklinek. Ta šťáva spolu se lžící oleje je jediný nálev, ono to ještě dost šťávy při sterilování pustí...
ivete
(upraveno)
2. 8. 2007, 14:50
Můžu to dělat i z menšího množství? Nedáváme tam žádny nálev?
Dabo
(upraveno)
3. 8. 2007, 11:51
@ivete
určitě dělám ho i s poloviční dávky,nálev je šťáva, která pustí ze zeleniny smíchaná s olejem
Dabo
(upraveno)
8. 8. 2007, 23:04
@Dabo
věřím jak skvěle vypadá tak i skvěle chutná...mi se mužem po něm utlouct.