(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Lečo bez vaření
Potřebné ingredience
3 kg rajčat 2kg zelené papriky,2 kg žluté papriky,podle chuti sůl,1/4l oleje
Postup přípravy
zeleninu pokrájíme na nudličky, zalijem olejem, posolíle a necháme odležet do druhého dne.POtom plníme do sklenic a zavařujime na 80°C asi 20 min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jezinka
(upraveno)
9. 7. 2008, 16:52
Milá Radko,chci vyzkoušet Váš recept, chci se zeptat, kde skladujete takto zavařené lečo? Můžu normálně ve spíži? díky moc. Martina
Dabo
(upraveno)
11. 7. 2008, 12:32
@jezinka
Určitě ano,já ho mám ve sklepě.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150830/21/b43194-1440964662.jpg)
veriberi
(upraveno)
8. 8. 2007, 22:13
Milá Radko,tak jsem zavařila lečo dle vašeho jednoduchého návodu,vypadá to skvěle.Tak doufám že pak bude i skvělé lečo.U nás jde děsně na dračku.
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
Dabo
(upraveno)
11. 7. 2008, 12:33
@veriberi
Mohu jen doporučit nemá to chybu.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/16/b197-1191592802.jpg)
petrat
(upraveno)
2. 8. 2007, 14:53
Moje maminka ho dělá taky, papriky nakrájí, prosype solí a tou šťávou, které pustí, pak zalívá zeleninu, kterou na přeskáčku klade do sklinek. Ta šťáva spolu se lžící oleje je jediný nálev, ono to ještě dost šťávy při sterilování pustí...
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130508/21/b10844-1368042557.jpg)
ivete
(upraveno)
2. 8. 2007, 14:50
Můžu to dělat i z menšího množství? Nedáváme tam žádny nálev?
Dabo
(upraveno)
3. 8. 2007, 11:51
@ivete
určitě dělám ho i s poloviční dávky,nálev je šťáva, která pustí ze zeleniny smíchaná s olejem
Dabo
(upraveno)
8. 8. 2007, 23:04
@Dabo
věřím jak skvěle vypadá tak i skvěle chutná...mi se mužem po něm utlouct.