Dort Valentýn s andílky
Potřebné ingredience
falešný marcipán, jahodový krém, banány, piškot, WI, jahodový džem
Postup přípravy
Zkusila jsem kombinaci jahodového krému s banány, byl z toho velký úspěch, tak přidávám receptík.
Piškot: 6 vajec, 20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, špetku prášku do pečiva, 2 lžíce oleje
Krém: 1/2 mléka, 6 lžic cukru, 2 jahodové pudinky, vanilka, 400g másla a 50g hery, rum
Postupy piškotu a krému najdete v mých receptech.
Dortík je dvakrát prokrojený, jedna vrstva promazaná krémem a na něm rozložené 4 podélně rozkrojené banány a druhá krém a na něm jahodový džem.
..........celý dortík - andílci, další pokus o lidské figurky, opět bez tvořítek a drahých pomůcek, vzkaz pro začínající, nebojte se toho, i patlámo matlámo stačí
.............růže, použila jsem WI, růžovou a žlutou pudrovou barvu
............zadní část, jednoduchá mašlička
Něco pro zasmátí, tento dortík jsem dělala vloni na Valentýna, byl to můj první potahovaný dort a mé první růže, mezi ním a tímto novým valentýnským jsem dělala přesně 14 potahovaných dortů. Takže tento nový je vlastně 16 dortík s marcipánem, peču krémové dorty léta, od září jsem se začala intenzivně věnovat marcipánu, moc mě to baví, všem začínajícím doporučuji nebát se toho, a učit - tak jako se učím já, začátečník.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé