(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Marinovaný králík s bramborovými špalíčky
Potřebné ingredience
Králík Marináda: 250 ml vody 200ml oleje 1 malá lžička pepře (pro děti lépe 3/4 lžičky) 1 malá lžička papriky (gurmáni mohou dát pálivou, pro děti doporučui sladkou) 5 prolisovaných stroužků česneku 1 velká lžíce plnotučné hořčice 6 lžic kečupu sladkého 1 lžíce grilovacího koření 1,5 cibule 100 ml vody + 1 lžíce hladké mouky na zahuštění výpeku sůl
Postup přípravy
Králíka očistíme, naporucujeme, dáme do pekáče a zalijeme marinádou smíchanou z uvedených surovin tak, aby byl celý ponořený. Necháme ho naloženého několik hodin (já nechala 48hodin) v chladnu. Potom na maso na proužky nakrájíme cibuli a pečema při 200st. do měkka pekla přiklopeného pokličkou a jen na konci odklopila aby dostal zlatavou barvičku.
Když je maso hotové, vyndáme a výpek slejeme do kastrůlklu, naředíme trochu vodou, uvedeme do varu a přidáme 100ml vody + 1 lžici hladké mouky a sůl dle chuti 10-15 minut omáčku povaříme.
Podáváme s bramborovými špalíčky (koupené těsto na bramborové knedlíky, směs + 300ml vody zpracujeme v těsto, pak válíme hady cca 2 cm tlusté a nakrájíme na cca 1cm široké špalíčky, vložíme do vroucí osolené vody a za cca 5 minut jsou hotové), nebo s rýží, bram. či houskovým knedlíkem, šly by i těstoviny, kdo jak má rád.
Dobrou chuť.
P.S. Pro mne byl králík vždy suchým masem, tento recept můj názor změnil na 100%. Myslím že by tak šlo udělat i kuře.
Když je maso hotové, vyndáme a výpek slejeme do kastrůlklu, naředíme trochu vodou, uvedeme do varu a přidáme 100ml vody + 1 lžici hladké mouky a sůl dle chuti 10-15 minut omáčku povaříme.
Podáváme s bramborovými špalíčky (koupené těsto na bramborové knedlíky, směs + 300ml vody zpracujeme v těsto, pak válíme hady cca 2 cm tlusté a nakrájíme na cca 1cm široké špalíčky, vložíme do vroucí osolené vody a za cca 5 minut jsou hotové), nebo s rýží, bram. či houskovým knedlíkem, šly by i těstoviny, kdo jak má rád.
Dobrou chuť.
P.S. Pro mne byl králík vždy suchým masem, tento recept můj názor změnil na 100%. Myslím že by tak šlo udělat i kuře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kuci
(upraveno)
17. 5. 2012, 15:08
Evi ,dělala jsem receptík už podruhé,poprvé z králika a teď z kuřecích stehen a lepší mňamku jsem snad ještě nejedla Díky moc za super recept
sportkupé
(upraveno)
12. 1. 2012, 8:50
Tak o víkendu chci zkusit tenhle receptík, bude to určitě výborné, už se na to moc těšíme!!!
lakak
(upraveno)
28. 5. 2011, 12:23
Ted si pochutnávám moc velká dobrota akorát ten olej jsem vynechala,ale jinak
bendice
(upraveno)
26. 1. 2010, 17:16
Evičko, Králík byl mňamka děti i manžel se oblizovali až za ušima , mocinky děkujeme za receptík Renata
Evulina1978
(upraveno)
3. 2. 2010, 20:56
@bendice
Renčo, děkuji za milé hodnoceníčko... . Krásné dny tobě i celé rodince...
olina1982
(upraveno)
24. 1. 2010, 12:25
Dobrý den, děkuji za bezva recept na králíčka, přítel i jeho rodina si moc pochutnali... Olča
Evulina1978
(upraveno)
26. 1. 2010, 17:03
@olina1982
Dobrý den Oli, jsem ráda že vám chutnalo, zase přidám nějakou mňamku. Mějte se krásně. Evina