(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
GRILOVANÉ PLNĚNÉ ŽAMPIONY
Potřebné ingredience
Napíšu dávku pro 2 osoby, každý si podle sebe upraví množství:16 žampiónů (měla jsem takové střední velikosti), na gramy to bylo 230 g,1 vanička Gervais od Danone - příchuť bylinky a česnek = 80 g,1 plátek kvalitní libové vepřové šunky = 20 g,zelenina jako příloha, celozrnná bageta
Postup přípravy
Ze žampiónů vyloupneme nožičky, šunku nakrájíme na kousky a do každé hlavičky dáme stejný kousek šunky, zamázneme gervais, vanička mi vystačila na všech 16 žampiónů a bylo to pěkně naplněné, možná by stačilo i na více žampiónů...takto naplněné žampiony naskládáme do zapékací misky a dáme do trouby zapéct na cca 220 - 250 stupňů na asi 10 minut a pak ještě necháme cca 3 minuty pod grilem, aby se sýr krásně zabarvil. Tu délku zapékání si každý upraví podle sebe a své trouby...Jako přílohu jsme měli papriku, cherry rajčátka a salátovou okurku + celozrnnou bagetu.Energeticky - celý talíř jak je na obrázku=1 porce=1 143,5 kJ:8 žampiónů=115 g=126,5 kJ/1/2 vaničky gervais=40 g=372 kJ/1/2 plátku šunky=10 g=90 kJ/1/3 žluté papriky=50 g=60 kJ/1/3 okurky=50 g=35 kJ/7 větších cherry rajčátek=100 g=100 kJ/2 kousky celozrnné bagety=40 g=360 kJ. Je to moooc velká dobrůtka, jednoduché, rychlé a za pár kalorií ;-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krylova
(upraveno)
26. 1. 2010, 13:21
tak jsem dnes vyzkoušela a opravdu je to super i manžel si pochutnal
vevercak78
(upraveno)
22. 1. 2010, 11:41
zuzka89
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:36
už se těším, až vyzkouším, v létě jsme dělali grilované, naložené v máslíčku s kořením na Grilovanou zeleninu a od té doby nedám na žampiony dopustit
Klusmanka
(upraveno)
17. 1. 2010, 21:54
@zuzka89
Zuzko, já také čím dál více objevuji kouzlo žampionů...jsou lehké a dají se kombinovat se spoustou surovin...tahle úprava je děsně jednoduchá, rychlá a opravdu mňamy
zuzka89
(upraveno)
4. 5. 2010, 17:49
@Klusmanka
Tak jsme vyzkoušeli a vedou u nás plněné nádivkou z cibulky, šunky a roztaveného sýra, dokoce jsem si koupila i vlastní žampionový substrát a už rostou první houbičky, tak doufám, že jich bude moc a moc a moc na hodně receptů