(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Rajská omáčka
Potřebné ingredience
vepřové maso - jako náhražka za hovězí, i když je hovězí lepší, jenže v dnešní době drahé! 2 rajské protlaky, bobkový list, nové koření, citron, skořice mletá, cukr, sůl, vegeta, hl. mouka.
Postup přípravy
Na trošce oleje zpěním cibuli a maličko jí orestuju. Když je cibulka malinko do hněda přidám cca půlku másla či hery.. a nasypu na ní asi deset lžic hladké mouky (zkrátka aby mi vznikla jíška ne moc hustá a ne moc řídká - což je na fotkách ). Jíšku udělejte trošku tmavší - protože i rajská bude mít tmavší barvu. Když mám hotovou jíšku přidám 2 rajské protlaky, rozmíchám a zaliju vývarem - který jsem si připravila z masa vepřového nebo hovězího vařeného s bobkovým listem, 3 kuličkama pepře a 3 kuličkama nového koření samozřejmě osoleného. Pořádně rozmíchám jíšku. A hustotu upravím tak, aby omáčka byla tak akorát. Ona vám ještě vařením trošku zhoustne. Přidám nakrájený jeden citron i se šlupkou, a půl lžičky mleté skořice. Pomalu a pozvolna provářím za občasného míchání cca půl hodiny. Po uvaření propasíruju cibuli přes sítko. Omáčku dochutím cukrem popř. ještě troškou citronu. Hustota by měla být už ideální.. To musíte vyzkoušet...
Podávám buď s knedlíkem nebo těstovinama. Stejně to dělám když dělám plněné papriky, jenže ty peču v troubě a hodně podlévám a pak ten výpek používám místo vývaru.
Podávám buď s knedlíkem nebo těstovinama. Stejně to dělám když dělám plněné papriky, jenže ty peču v troubě a hodně podlévám a pak ten výpek používám místo vývaru.
zpěněná cibule přidávám máslo či Heru.. a hladkou mouku
nevím zda je vidět jak asi má být jíška tmavá... raději maličko tmavší - omáčka má lepší barvu!
přidám dva protlaky
zaleju vodou a dobře promíchám, přidám na kolečka citron a půl lžičky skořice
uvařenou omáčku propasíruju přes síto abych v ní neměla ani citron ani cibuli..
dosladím cukrem.. dle chuti!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nezbytné maličkosti
(upraveno)
8. 4. 2010, 16:41
vynikající receptík omáčka měla u nás obrovský úspěch už jinou vařit nebudu moc děkuji Hanka
nahlásit
Macík74
(upraveno)
14. 10. 2010, 11:07
@Nezbytné maličkosti
děkuji! jsem ráda, že chutnala!
nahlásit
blanche
(upraveno)
4. 2. 2010, 11:17
Marti, u nás už se vaří...a nááádherně voní... děkujeme za bezva receptík!!!
nahlásit
Macík74
(upraveno)
9. 2. 2010, 16:01
@blanche
Blani tak doufám, že chutnala.... my ji máme taky moooc rádi!!!
nahlásit
ajkammm
(upraveno)
15. 1. 2010, 20:19
nahlásit